Élet a földbirtokon - Szepetneki Szepetneki Áron földesúr kastélyában 2. rész

Szavazás átlaga: 10 pont (2 szavazat)
Megjelenés: ma
Hossz: 21 626 karakter
Elolvasva: 20 alkalommal
Szepetneki Szepetneki Áron a könyvtárszobában ült és a lányára gondolt. Nem arra a két lányra, aki itt él vele, hanem arra a gyönyörű tüneményre, akire a foga is fájt, amíg nem tudta, hogy a saját vére. Visszaemlékezett azokra az időkre, mikor még a lány anyja Eszter itt élt a birtokon, és arra, hogy milyen boldog időket töltöttek el együtt. Akkoriban eszébe sem jutott más, mert az a lány teljesen elvette az eszét, csak feléje jártak a gondolatai, aztán néhány boldog hét után eltűnt. Kereste ő, bejárta a környéket, faggatta az embereket, de mintha a föld nyelte volna el. Most arra kellett rájönnie, hogy a lányt tényleg a föld nyelte el, az apja intézhette, hogy eltűnjön, és ne okozzon gondot.
Azon jártak a gondolatai, hogy a lányáról gondoskodnia kell. Az első ötlete az volt, hogy férjhez adja Annát. Úgy érezte megtalálta a megoldást. Döntött, szólt a lovászának, fogja be a hintó elé a lovakat, bemegy Kanizsára az Úri Kaszinóba, ahol találkozni szoktak a környék módos urai, azok között lehet férjjelöltre vadászni. No meg azon kívül, hogy az urakkal összetalálkozik, izgalmas kártyapartikat is játszanak. Áron urunk, eleinte tarokkozott, de nem igen kötötte le, így inkább snapszlit vagy máriást játszott. Általában szerencséje is volt, meg tudott játszani is, és szinte kivétel nélkül nyereséggel állt fel az asztaltól. Ez a nyereség mindig jól jött, mert még egy dolog vonzotta Kanizsára. Volt ott a mulatóban egy kívánatos szemrevaló táncosnő, akit meg kellett látogatnia és ha nyert a kártyán, a nyereségből fizette ki. Ez egy olyan nő volt, hogy ha együtt voltak, minden alkalommal úgy érezte, ki van teljesen facsarva, mint egy rongy.
*******
Báró Légrádi Mihály az utóbbi napokban többször is visszament a tóhoz, de azt a hamvas leányt nem látta újra. Most éppen a kétlovas kishintóval, amit a komornyikja hajtott, Kanizsára igyekezett az Úri Kaszinóba, ahol híreket hallhatott és eszmét cserélhetett a környékbeli birtokosokkal, nemesekkel. Tudta, hogy legfőképpen a lányos apák fognak majd körülötte sündörögni, mert ő nagyon kapós volt amiatt, mivel a saját birtokán kívül megörökölte a nagybátyja birtokát is, és így több ezer hold földdel rendelkezett. A Kaszinóban már sokan voltak, több asztalnál is folytak a kártyapartik, ő egyelőre csak figyelt. A komornyik töltött neki és a füléhez hajolva suttogva mondta, hogy kik vannak ott aznap este, akik számítanak.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 10 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 10 pont (2 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
T
Törté-Net
ma 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1