Sötét véletlen

Szavazás átlaga: 8.81 pont (37 szavazat)
Megjelenés: tegnap
Hossz: 37 119 karakter
Elolvasva: 387 alkalommal
Harminckét évesen, egyetemi tanárként fordult az életem száznyolcvan fokot. Az addig vezető út rögös volt, fárasztó, és nagyterpeszbe nyitott lábbal telt.
Három éves koromtól anyukám egyedül nevelt. A pénztelenség és nélkülözés időszaka, ez volt a rögös út. Anyukám mindig azt sulykolta belém, hogy.

– Kislányom, ha többre akarod vinni, mint én, akkor szorgalmasan tanulj! – Ez volt a fárasztó.
Megfogadtam a tanácsát, és falun a mamáméknál, még a nyári szünetekben is az egy évvel idősebb unokatesóm tankönyveit bújtam, előre tanultam a következő osztályra. Az eredménye meg is lett. Végig kitűnő tanuló voltam. Szünetben sem engedtem le, nem játszottam, csak faltam az új információkat. Egyik kedvenc időtöltésem a tanulás mellett, – abból kizökkenve – a falu javasasszonya anekdotáinak, történeteinek hallgatása volt.
Nyolcadik előtti nyáriszünet utolsó hetében egy különös tanmesét mondott, amit hazaérve azonnal próbáltam a naplómba szó szerint leírni:
„A remény szelencéje
Anna egy nagyvárosi ügyvédi irodában dolgozott, ahol napról napra súlyos döntéseket kellett meghoznia. Az élet állandó rohanás volt számára, és a karrierje, amelyről mindig álmodott, egyre több nehézséget, stresszt és csalódást hozott. Hiába dolgozott keményen, úgy érezte, hogy a boldogság és a siker egyre messzebb kerül tőle. Bármit is tett, az akadályok csak nőttek, az emberek pedig elhidegültek körülötte.
Egy nap, amikor Anna már teljesen reménytelennek érezte a helyzetét, egy régi antikváriumba botlott, miközben munkába sietett. A kirakatban egy apró, díszes szelence hívta fel magára a figyelmét, amely különös vonzással csábította őt magához. Bár nem volt ideje, mégis belépett az üzletbe, mintha a szelence hívná.
Az antikvárius, egy idős férfi, mosolyogva mutatott rá a szelencére:

– Ez a szelence különleges. Egy legenda övezi: azt mondják, hogy hasonló Pandóra híres szelencéjéhez. Tudod, a szelencéhez, amiből az emberiségre szabadult az összes csapás (betegség, bánat, szegénység, bűn stb. )
Anna bólintott, ismerte a történetet.

– Igen, de a végén csak a remény maradt benne, ugye? – Kérdezte halkan.
– Pontosan! – Mondta az idős férfi.
– És néha a legnagyobb katasztrófák közepette az egyetlen, ami megmenthet minket, az a remény. Ha úgy érzed, hogy minden elveszett, talán itt az idő, hogy kinyisd ezt a szelencét.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 17 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.81 pont (37 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Tiltakozó77
tegnap 23:32
#4
Szelence mesés fénye fénye mire nem képes. 10.p
1
Éva596
tegnap 08:54
#3
Amikor a lány rájön, hogy hol is van benne a "fény", onnantól ezt karrier építésre használja. Jól viszed végig a történetben ahogy a jó tanuló kislányból, magas karriert befutó nő lesz, kihasználva a "fény" segítségét. És aztán egy véletlen, 100 százalékos fordulatot hoz az életében. Jól megírt karakterek, az előrehaladáshoz behálózható vezetők, professzorok, a cél érdekében érzelemmentesen önmaga odaadása. Aztán megcsapják az érzelmek, de ez már egy másik lány érdeme, aki magához köti, megbabonázza. És ez már az örömöt is elhozza életében. Igen jól megírt, élvezetes olvasmány.
1
Lolamacko
tegnap 07:47
#2
Ebben a történetben annyi minden van, társadalomkritika, ismeretterjesztés, karakterábrázolások, érzelmek. Sorolhatnám még, de csak annyit írok, hogy lenyűgöztél megint.
2
T
Törté-Net
tegnap 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1