Karrier 4. rész

Szavazás átlaga: 8.57 pont (49 szavazat)
Megjelenés: 2024. szeptember 3.
Hossz: 18 638 karakter
Elolvasva: 519 alkalommal
Előzmény:
Vissza is vihetjük, majd a gondját viseljük a hétvégén, de adjon róla átvételi igazolást, dátummal és időponttal! – szólította fel őkelmét. Ez hatott. Elvette a banjegyköteget, betuszkolta a pénzszámoló gépbe, majd még egyszer átszámoltatta, és kézzel is ellenőrizte. Berakta a páncélszekrénybe, kiadta az átvételi elismervényt, rajta a dátummal és időbélyegzővel, majd kitessékelt bennünket. Ellenőrizte az ablakrácsokat, majd bezárta a pénztár ajtaját, ráhajtotta a rácsot, azt is bezárta, és mosolyogva hozzánk fordult:
Elkezdődött a hétvége!
János igazi úriemberként engedett előre a kapuban, majd felajánlotta, hogy elvisz. Mondtam, hogy kocsival vagyok, kösz, de ha kér egy kávét a hetesben, akkor örömmel felviszem.

– Igazán köszönöm, megtisztelő, de most nem aktuális. – Mondta mosolyogva, és a tekintetében volt valami furcsa tűz.
– Köszönöm a segítséget!
– Örülök, hogy segíthettem.

Hazamentem az akkor még szolgálati lakásba, és elkezdtem más szemmel nézni. Elkezdtem látni a hibákat. Ezt is le kéne cserélni, azt is fel kéne újítani... Aztán felhívtam Andrist. Két csengetés után felvette.

– Szia, mondjad gyorsan!
– Szia, mi a hétvégi programod?
– Most vannak nálam, majd visszahívlak!

Hirtelen lelkesedésem alábbhagyott, de egy kis táskába összepakoltam, ami egy összebújós hétvégére kellhet – pipere cucc, fogkefe, szabadidő ruha, köntös, váltás fehérnemű stb. – és körbejártam a lakást. Elkezdtem összeírni, mire akarok költeni. A fürdőszobát egészen biztosan fel kell újítani, a mosdó tele van hajszálrepedésekkel, a kád is megsárgult, a csempe is nagyon ódivatú. Az ajtóra, ajtófélfára is ráférne egy mázolás. A konyhában a gáztűzhely is elég retro. A konyhabútorra is ráférne egy kis renoválás. A szoba parkettáját is újra kéne lakkoztatni, a tapéta is eléggé elkoszolódott. A bútorok... áhhh, hagyjuk, ennyi pénzem nincs. Ekkor meg a telefonom. Andris.

– Szia, Andris!
– No, én mára végeztem. Várlak otthon!
– Mit vigyek?
– A mézescsuprodat.
– Az mindig nálam van!

Erre felnevettünk mind a ketten. Felkaptam az összekészített motyót, és kocsiba vágtam magam. Egyszerre érkeztünk. Ő beállt a garázsba, én leparkoltam a korábbi helyre. Elsőre sikerült, nagyon büszke voltam magamra. Forró csókkal üdvözölt a nyílt utcán.

– Nem erre szoktam ám bemenni! – mondta.
– Hanem?
– Közvetlenül a garázsból. Legközelebb, ha egyszerre érkezünk, gyere be te is.

Ahogy beléptünk a lakásba, meglepődtem. A konyhában kis kosárban friss gyümölcsök virítottak, vászonzsákban friss kenyér illatozott, a sütőben bekészítve fokhagymával spékelt oldalas várta a sorát. A hűtőben fedett tálban bepanírozott hússzeletek, egy másik zárt edényben uborkasaláta. A fagyasztóban mirelit hasábburgonya. Olyan érzésem volt, mintha valaki bevásárolt volna és előkészült volna a hétvégére. Szóvá is tettem, mire csak sejtelmesen mosolygott.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 9 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.57 pont (49 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
kivancsigi
2024. szeptember 3. 22:57
#6
Nagyon tetszett az egész sorozat.
1
Éva596
2024. szeptember 3. 17:07
#5
Kellemes, olvasmányos történet volt. A befejezés meglepett, nem ilyen karrierre számoltam, a mai viszonyok elég pontos megjelenítése alapján. Viszont így ráláttunk egy olyan világra, ami most is létezik, amíg valamilyen okból be nem buknak. Igen, manapság így lehet könnyen meggazdagodni, és közben leszámolni az ellenfelekkel. Minden adott hozzá. Jó kis társadalmi tükör. Gratulálok, tetszett.
2
Andreas6
2024. szeptember 3. 06:59
#3
Nekem is tetszett.
1
veteran
2024. szeptember 3. 05:03
#2
Végig remek volt, sajnos ennek is vége.
1
T
Törté-Net
2024. szeptember 3. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1