Nyelvtanulás

Szavazás átlaga: 8.17 pont (63 szavazat)
Megjelenés: 2024. augusztus 23.
Hossz: 19 994 karakter
Elolvasva: 850 alkalommal
Egy elbaszott családba születtem 17 évvel ezelőtt. Egy italos éjszaka után sikeresen megfogadtam. Vallásos nagyszülők azonnal esküvőt szerveztek, de így is esküvő után 6 hónapra még késve is jöttem világra. Anyukám a családi vállalkozást könyvelte, hiszen végzettsége is az volt. Apu a vállalkozásban dolgozott napkeltétől napnyugtáig miközben pártkatona lett melynek eredménye lassan megérett. Egyre több felügyelő bizottságba került be, lett hithű harcosa az ország vezetésének. Számolatlanul dőlt a pénz a családi kasszába,  mígnem anyát beszippantotta a gyülekezet. Onnantól elvesztettük, szerencsére én már 14 éves voltam. A sablon szöveg szerint a HIT Gyülekezete egy magyarországi pünkösdi-karizmatikus keresztény egyház, amelyet 1979-ben alapítottak. Jellemzői, hogy nagy hangsúlyt fektet a közösségi életre és a hívek aktív részvételére.
Karizmatikus elemek, mint a prófétálás, gyógyítás és a Szentlélek ajándékainak gyakorlása volt a mindenkori kitűzött cél.
Az Istentiszteletek nem a régmúltat követik. Náluk dinamikus, zenés dicsőítések és prédikációk vannak.
Szociális tevekénységekkel is próbálkoznak úgymint az Oktatási intézmények, szociális programok és jótékonysági tevékenységek. Apám szerint viszont kizsákmányolóbbak, mint a keresztények voltak a középkorban.
Ez az egyháznak nevezett gyülekezet gyorsan növekedett – főleg a vezetői anyagilag – az elmúlt évtizedekben és jelentős befolyással bírnak a Magyarországon működő egyházak között.
Anyát elvesztettük, aki szerint viszont apa az Orbanisztikusok faktjának az egyik szószólója. Én meg ezen két harcos között evickéltem. Imádtam olvasni, tanulni és nem azért mert apukám szerint ha neki lenne diplomája többre tudná vinni. Anya viszont aki közben elvégezre levelezőn a közgazdasági egyetemet, azt mondja akkor nem lenne apa ennyire gátlástalan, hogy kétmarokra lopja az átlag adófizetők forintjait húszezres kötegekben.
A tanulásban a gyengém a nyelv volt. Általánosban angolból bukdácsoltam, de az osztályozó értekezleten a nevem hallatán a penna mindig hármast írt. Apu szerint a gimibe is ez lesz, de az életben nem, tehát nincs más mint magántanár. Ennek anya is megörült, több ideje maradt a HIT-ben tölteni.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 10 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.17 pont (63 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Kexi69
2024. augusztus 28. 19:03
#6
Tini álom, rengeteg elgépeléssel, nyelvtani, stilisztikai hibával, félreérthető, zavaró szóhasználattal, névelők elfelejtésével.
Inkább nem pontozok.
2
veteran
2024. augusztus 28. 08:34
#5
Nehéz a nyelvet jól elsajátítani.
3
kivancsigi
2024. augusztus 23. 16:08
#3
Nem lelkesített fel.
1
kivancsifancsi
2024. augusztus 23. 07:18
#2
Kedves kis történet érzékien megírva. Remélem folytatja az angol tanulást Ákos.
2
T
Törté-Net
2024. augusztus 23. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1