Az utazás 1. rész

Szavazás átlaga: 8.03 pont (67 szavazat)
Megjelenés: 2024. július 26.
Hossz: 106 820 karakter
Elolvasva: 959 alkalommal
Anna listát készített, amire fölírta, hogy mik azok a dolgok, amiket nem szabad elfelejtenie az utazás előtt elintézni és bepakolni. Úgy gondolta, hogy majd mindig kihúzza a már elintézett dolgokat a listájáról, de a terve nem sikerült, mert az elintézendő dolgok és becsomagolandó tárgyak csak gyűltek a felsorolásba és szinte semmit nem tudott kihúzni onnan.
Egyedül az orvosi vizitet tudhatta maga mögött. Amikor a leleteket megkapta először föl sem fogta a tartalmukat, aztán próbálta eltemetni magában és csak az utazásra akart koncentrálni.
A repülőjegyet az interneten foglalta le és nyomtatta ki. Nagyon izgult. Igaz, hogy egyszer már megtette ezt a hosszú utat Ausztráliába, de az harminc évvel ezelőtt volt és már alig emlékezett rá, bár ahogy közeledett az utazás napja egyre többször törtek elő az emlékek.
Akkor egy hirdetésre jelentkezett betegápolónak idős magyar származású nő mellé.
Egy évet töltött ott az ismeretlenben, ami a hazautazásakor már nem volt ismeretlen.
Az utazás reggelén egyedül volt otthon. A családtagjaitól már elbúcsúzott és senki sem ért rá, hogy elkísérje őt a reptérre, ezért már délelőtt tízkor el kellett indulnia otthonról a hatalmas, nehéz bőröndökkel a buszhoz, ami fölviszi őt a fővárosba. Útközben kitörött a bőrönd egyik kereke, ami megnehezítette a haladást, de szerencsére számított ilyen malőrökre és előbb indult el. A mínusz tíz fok ellenére teljesen leizzadt mire a buszhoz ért. A buszon ülve hatalmasat sóhajtott és az ablaknak döntve a fejét a havas tájat nézte, ami egy idő után eltűnt a szeme elől és a harminc évvel ezelőtti utazás emlékképei nyomultak elő. A hosszú szőke hajú filigrán lány akkor is egyedül indult el otthonról. Magányos és stresszes utazás volt. Rettegett, hogy el fog tévedni, főleg a Bangkok-i átszálláskor, aztán amikor bemondták, hogy megérkeztek Sydneybe attól remegett, hogy nem fogják várni. Bangkokban a reptéren a légkondicionálás ellenére melege volt, mert Budapestről még a télből elindulva alaposan felöltözött, és amikor a végállomásán a Sydney-i reptéren megállt a gép ajtajában szinte megtántorodott a melegtől, ami a légkondicionált helységből kilépve szembe támadta. Visszagondolt arra az érzésre, amit akkor érzett ott a reptéren állva, amikor a csomagjaival ott állt a tömegben, ahol egy szót sem értett abból, amit körülötte mondtak. Szerencsére nem kellett sokáig várnia, mert vártak rá és rögtön megismerték a rémült magyar lányt.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 49 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.03 pont (67 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
kivancsigi
2024. július 31. 23:14
#4
Gyönyörű, megható történet. Persze Lolától ez már megszokott. Egyébként teljesen egyetértek Kékég értékelésével.
2
Kékég
2024. július 27. 07:46
#3
Nem igazán értem, hogy már szinte irodalmi remekművet miért pontozzák le? Én sokat tanulok Lolamaci írásaiból és örömmel olvasom és csak is az ő írásait. köszönöm neked Lola. Erre a 10 pont kevés.
2
Tiltakozó77
2024. július 26. 13:35
#2
Legjobb utazások írója Lola: 10.p.
3
T
Törté-Net
2024. július 26. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1