Furcsának tűnhet

Szavazás átlaga: 8.12 pont (74 szavazat)
Megjelenés: 2024. július 24.
Hossz: 16 096 karakter
Elolvasva: 892 alkalommal
Életem csupa  furcsa nehézségekkel tarkítva volt. Egy tizenöt hektáros tanyára születtem. Kimondva nemsok, de csak körbe járva bizony nem kevés, több mint másfél kilométer.
Gyerekkorom csodásan indult. Mamámék anyukámmal a ház körüli szárnyasokkal, konyhakerttel, velem és a háztartással foglalkoztak. Apa és tata meg a nagytestű állatokkal négyszáz birka, húsz tehén, két bika, öt ló és három kuvasz, öt puli foglalatoskodtak. legeltették a jószágokat. Apuék lucernát és takarmányt termeltek. Én szinte lóra, de lehet lovon születtem. Első emlékeim között van, hogy meztelenül szőrén ülöm meg a lovat anyával mögöttem. Másik igazi szerelmeim a pulik lettek. Májustól októberig pucéran telt az életem. Öt évesen nem halogathattuk az óvodát, de ha lehetett mindig lógtam. Ez sajnos az iskolában nem volt megengedve. Anya vitt mindig jóidőben lovaskocsin, télen, esőben meg tata katonai Gaz-val. Nagy sárban tata az MTZ traktorral. Szerencsére nem voltan buta így suli után az állatok körül lébecoltam, természetesen ruhátlanul.

Az élet fura fintora negyedik osztály vége felé, egy erőteljes jobb csapottal küldött padlóra tatámmal. A vett gombától mama, anya és apa gombamérgezést kapott. Későn kerültek kórházba. Nehezen tudatosult bennem ők már számomra a földi életben nincsennek. Rokonok nem lévén a szomszéd, szintén miénkhez hasonló méretű tanyán, kb hatvan-hetven méterre, egy erdősávval elválasztva tanyán élő, szegről-végről rokon Tamás bácsi és Kati néni segítettek tatának. Kati néni lett a pótmamám. Kérdeztem tőle a rokonságot, de mindig elbagatellizálta.
– Valamikor az ezernyolcszázas években bírtok egyesítés gyanánt a tatád rokona és az én rokonom összeházasodtak.
– Igen, de kik voltak nekem ők.
– Jaj kisbogár ezt olyan nehéz lenne levezetni, mint azt, hogy Ádámmal és Évával, hogyan bagyunk rokonok. Szinte már kibogozhatatlan. – nehezen törődtem bele.
Tata csökjentette az állat állományt. A lovakon és kívül mindent felezett, harmadolt, így is kellett a hathatós segítségem. Én azon a nyáron értem meg szellemileg és agyilag. Nehezen dolgoztam fel a kialakult helyzetet. Testileg is sokat fejlődtem, nyúltam. Kati néni mindig morgott velünk, hogy egy szinte már kamaszodó lánynak nem ildomos ruha nélkül lenni, kis nadrág, kis felső mindenképp legyen rajtam.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 8 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.12 pont (74 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
veteran
2024. augusztus 5. 02:36
#4
Jó történet, várom a folytatást.
1
Kexi69
2024. július 24. 23:56
#3
Egy lektorálás ráfért volna, de a történetért és a szemléletes leírásokért ment a tíz pont.
1
kaliban
2024. július 24. 17:30
#2
Nagyon jó kis történet, csak kár, hogy annyi hiba, elírás maradt benne.
1
T
Törté-Net
2024. július 24. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1