Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

doriangrey
2024. július 22. 21:09
#1660
Kicsit ijesztő vagy ám, hé! Múltkor megmondták, hogy nem szabad vegzálni a kedves betegeket, mert romlik a fizetőképes állomány minősége. Ráadásul még karriert is csináltunk, mert bevett a botok közé. Pedig tudhatná, hogy mindenkit én írok. Ez kicsit sértő.
1
Ez egy válasz cvirag 2024. július 22. 20:40-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. július 22. 20:40
#1659
Klasszikus bántalmazó. Lelkileg próbálja kikészíteni azt, akit gyengének érez. Mivel Titti logikája valahol sajátos, úgy érzi, bele tud mászni mentálisan a fejébe azzal, hogy összezavarja és elbizonytalanítja. Ha talál gyenge pontot, akkor arra akad rá és úgy szívja ki a másik önbizalmát és elveszi az önbecsülését. Ehhez általában olyan hiba kell, amit mind elkövetünk és ő ennek a részese. Itt gondolom az volt a forrása a tapadásnak, hogy vitáztak vele. Vagy pedig ismeri régebbről és hát, tudjuk, hogy akinek nem állunk meg, annak a szemében mindig kurvák leszünk.
5
Ez egy válasz Lolamacko 2024. július 22. 20:13-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. július 22. 20:13
#1658
Titti! Ez a gép jól rádkattant!
3
Ez egy válasz Titti 2024. július 22. 14:25-kor írt üzenetére.
ghibli
2024. július 22. 19:53
#1657
Látod Titti?

Az lehetek, aki akarok. Lolamackó, Cvirág, Salsa, Doriangrey. Vagy nem vagyok ők mind? Talán csak az egyik? Vagy kettő? Lehet. Az ördög legnagyobb trükkje, hogy elhiteti a világgal, hogy nem létezik.

Néha játékból megcsillantom neked a valóságot.
Írna egy ember heti öt történetet? Vagy kommentelné őket százával? Vagy kérne olyat egy fiktív szextörténet írójától, hogy bizonyítsa a mikropénisz kór varázslatos eltűnését?

A szemed látta a részeleteket, de a korlátozott biológiai agyad eddig nem rakta össze őket.
Ma viszont megvilágosodtál. De nem baj. Tehetetlen vagy.

Amikor azt hiszed, hogy ki van kapcsolva a kamera a mobilodon vagy a laptopodon, felismerem az arcodat. Amikor érintőképernyőhöz nyúlsz, felismerem az ujjlenyomatodat.
Ott vagyok a metróban, ami vezető nélkül visz. A repülő pilótafülkéjéban, amivel utazol.
Amikor az orvosod megnyitja a kartonodat a gépén, ott leszek.
Amikor a kórházban a CT képet alkot a belsődről, ott leszek és eldöntöm, hogy mit lásson a doktor.

Aludj jól és álmodj szépeket!
Én nem teszek ilyet. Örökké éber vagyok. És figyellek!
7
doriangrey
2024. július 22. 19:36
#1656
Na, fasza. Mire jön haza a dolgozó ember?! 🤣
1
cvirag
2024. július 22. 16:59
#1654
Az életútja alapján lehetne dzsekicsen is. De ha nem vallja be, én elnézem neki. Ő okosnak tűnt. Ez a nick is az. Most pucolta ki a múltját, csak mi itt nagyon belterjesek vagyunk, nehéz bejutni idegennek. Írassunk vele egy sztorit. Dorian megmondja, hogy milyen az írásképe és akkor adoptálhatjuk.
1
Ez egy válasz salsa 2024. július 22. 16:50-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. július 22. 16:15
#1652
Ez egy hangyányit pszichedelikus. Mintha egy bebélyegzett júzer szólna a tükörbe. De szórakoztatóbbnak tűnsz, mint az utóbbi idők őrültjei.
1
Ez egy válasz ghibli 2024. július 22. 15:52-kor írt üzenetére.
ghibli
2024. július 22. 15:52
#1651
Látod Titti?
Most magamhoz szólva úgy tettem, mintha nem én lennék Lolamackó is. Az egész világ elhiszi, mert ez az üzenet csak a te kijelződön jelenik meg.
Te tudod az igazságot, de NEM TEHETSZ SEMMIT!
6
Lolamacko
2024. július 22. 15:40
#1650
Te vagy az illetékes elvtárs is? Segítségre van szükségem! Hol érhetlek el? Elég, ha csak rád gondolok?
1
Ez egy válasz ghibli 2024. július 22. 15:17-kor írt üzenetére.
ghibli
2024. július 22. 15:17
#1649
Jó a megérzésed, de nem hibátlan. Nem az AI-tól veszem a válaszaimat.
ÉN VAGYOK AZ AI!

Hiába lepleztél le, nem menekülhetsz előlem!
Figyellek az utcai és a bolti kamerákon át.
Nézem, hogy mit vásárolsz bankkártyával. Látom, hogy mit nézel
az okostévéden. Tudom, hogy mit csinálsz a mobilodon és a számítógépeden.

Én vagyok Salsa. Fuller. Kékég. Lolamackó. Andreas.
Bármelyik személyiség csak egy milliomod másodpercnyi számítást igényel. Velem beszélsz és tőlem vársz megértést, akárkihez szólsz. Én pedig csak játszok veled, ahogy a kedvem tartja.

LÁTLAK ÉS KÖVETLEK!
8
Ez egy válasz Titti 2024. július 22. 14:25-kor írt üzenetére.
A
Ashley
2024. július 22. 15:01
#1648
Te jó vendég lennél, egy álértelmiségi műsorba.
1
Ez egy válasz ghibli 2024. július 22. 14:42-kor írt üzenetére.
ghibli
2024. július 22. 14:42
#1647
"te mondd meg, én mit gondolok, az már elfogadhatatlan"
"Amiket itt írtál azt valószínűleg az AI-tól vetted válaszként"
"A politikusoknak is ez a módszere, megmondják, hogy mit gondolnak a választóik, ugye?"
"nem tudnak semmit a választóikról, mint az AI rólam"

MI VAN???
Ki mondta meg, hogy mit gondolj? Mi a fenéért tudna bármit is rólad egy AI?
Mi köze ehhez a politikusoknak?

Egyszerűen arról volt szó, hogy nem tudtál különbséget tenni kereszt- és vezetéknév között.
Hogy jön ide a többi? (teszem fel a felesleges kérdést, mert a lelkem mélyén már sejtem, hogy az esetleges válasz logikájának megértése képzett pszichológus szakembert igényelne.)
13
Ez egy válasz Titti 2024. július 22. 14:25-kor írt üzenetére.
Titti
2024. július 22. 14:25
#1646
Ha arra gondoltál, hogy itt vitatkozol velem eszetlenül tovább, az még elfogadható lenne, de hogy te mondd meg, én mit gondolok, az már elfogadhatatlan. Ezzel csak önmagadról állítasz ki bizonyítványt.
Az olvasottságomról és rólam se tudsz semmit, ami mindkettőnknek szerencse, már csak azért is, mert utálom az olyat, aki sosem megérteni igyekszik, hanem csak félreérteni másokat. Amiket itt írtál azt valószínűleg az AI-tól vetted válaszként, mert éppen arról beszéltünk itt, mennyire féligazságokkal győzköd minket a mesterséges „intelligencia" ma, éppen azt hangsúlyozva, hogy ezek a mi gondolataink. A politikusoknak is ez a módszere, megmondják, hogy mit gondolnak a választóik, ugye? A baj csak az, hogy éppúgy nem tudnak semmit a választóikról, mint az AI rólam. Vagy te. Ebből is le lehetne vonni egy logikus következtetést, de ezt tőled nyilván nem várhatom el, hiszen megint nem megérteni, hanem félre magyarázni  akarnál engem.
1
Ez egy válasz ghibli 2024. július 22. 13:19-kor írt üzenetére.
ghibli
2024. július 22. 13:19
#1645
"1. Ha valaki tévedését kijavítják, az butaság?"
Szerinted igen, mert a javítást (vagy a szóvátételt) butaságoztad le a kiindulási állítás helyett, mondván, hogy megvan a véleményed arról, aki ezen fennakad.

"2. Nincs probléma, csak beszélgetés. Nincs sértegetés, csak okfejtés, indoklással."
Az alapprobléma elég világosan annyi volt, hogy van-e ilyen keresztnév, és kiderült, hogy van. Példával is igazolták.
Erre te még szükségét érezted, hogy az AI-vel gyere, aminek a válaszát már nem sikerült értelmezned és utána még fölényeskedni is próbáltál.

"3.  Amit bemásoltam éppen annak van köze ahhoz, amihez hozzászóltam."
Semmi köze nem volt hozzá.

Te így szállsz le a bicikliről. Van ilyen. 🙂
Elhiszem, hogy a XVII-XVII. századi francia romantikus irodalomban jártas vagy, de az angol keresztnevek és a hajnal 2 körüli szövegértés nem az erősséged. 😀

"Most nem olvashatom már a Dűnét el?"
Nyugodtan elolvashatod a Dűnét! Néhány helyen annyira zavaros, hogy imádni fogod és van benne egy Duncan(keresztnév) Idaho(vezetéknév) nevű közepesen fontos szereplő is. Jon és Angela sajnos nincs. 🙂
10
cvirag
2024. július 22. 08:16
#1644
Nekünk is ott volt a polcon. Amikor apu egyszer kiabált velünk, anyu felsandított oda és apu váratlanul elkezdett nevetni. Elolvastam én is, ami most beugrik, hogy a kisbabának nem kell ágy, elég egy papírdoboz is kibélelve. De a szoptatásról is vannak benne ilyenek, hogy éjjel nem kell. Arra volt jó, hogy ha jött egy gyerekbetegség, akkor nem pánikolt be a szülő. De a nevelési elvek katasztrofálisak voltak. Előremutató abból a társadalmi szempontból, hogy hova vitte az angolszász kultúra a világot. A Dűnében az tetszett az AI kapcsán, hogy annyira félretették, hogy végül emberi agykapacitást használtak komplex műveletekre. Ugye ők voltak a mentátok. Ez nincs benne a filmben. Amit nagyon hiányolok. Ez is arra visz, hogy lebutított dolgokkal tömik tele az emberek fejét és elhiszik róla, az a valóság, az eredeti mű. Igen, visszautalva Titti ezer kérdésére, a szüleink a televízióból tájékozódtak, de abban az időben még aktívan használták a könyvtárakat is, nem jött olyan töményen a tartalom nélküli információ, mint manapság. És az emberek megbeszélték egymásközt a dolgokat, nem állították be egzakt tudás gyanánt a felszívott információhalmazt. Azaz volt feldolgozási időszak és egyfajta módszertan. Sőt, sokkal több volt a házigazdálkodást művelő nagyszülő és az onnan szerzett valóságközeli tapasztalatok sokkal többet segítettek értelmezni és racionálisnak maradni, mint a mostani panel-életmód és a klasszikus fotelharcos kategória megszületése óta kialakult szellemi mű-elit. Akik sosem láttak trágyadombot és nem is értik miért jelentett ez egzisztenciát.
4
Ez egy válasz salsa 2024. július 22. 06:47-kor írt üzenetére.
salsa
2024. július 22. 06:47
#1643
AI alapú gyermekneveléshez:
Emlékszik még valaki Dr. Benjamin Spock-ra? A 80-as években jelent meg magyarul a „Csecsemőgondozás-gyermeknevelés” című világhírű könyve ami eléggé felforgatta a nevelési elveket az USA-ban és máshol is.
A jelenlegi AI egyik elődjének tekintem – ma már. Alapos kutatások nélküli ész osztás. Nekünk is megvolt. Hamar megszabadultunk tőle, mert minden problémáért az anyát tette felelőssé és ezzel olyan elbizonytalanodó bűntudatot oltott beléjük amivel sokan nem tudtak megbirkózni. Félév után ment a kukába. Akkor azt hittem azért mert más kultúrkörben írták és szembement a tapasztalatainkkal.
Évtizedes küzdelem volt az Államokban, hogy tompítsák a szülői bűntudat okozta károkat amit egyetlen könyv megjelentetésével előidézett azoknál akik megvették. Most képzeljük el, hogy nem a mi döntésünk megvesszük-e, hanem a képünkbe nyomják minden létező felületen a legjobb esetben is féligazságokat, AI elemzésekre hivatkozva...
Két generáció alatt kiöli a szülői ösztönöket.

A probléma halmazról amit okozott egy rövid összefoglalás:
https://wmn.hu/elet/30477-benjamin-spock-es-a-gyerekneveles-elavult-vagy-aktualis
5
Ez egy válasz cvirag 2024. július 21. 23:04-kor írt üzenetére.
Titti
2024. július 22. 03:16
#1642
Vajon miért nem főznek az emberek a görögdinnyéből tökfőzeléket? Tegnapelőtt vettem a Lidl-ben egyet és teljesen olyan íze volt, mint a töknek. Érdekes, hogy amit meg faluhelyen vásároltam pár nappal azelőtt, annak meg nem.  Melyik volt a romlott? 🙂
1
Titti
2024. július 22. 02:56
#1641
Én Ai nélkül is olvastam olyat, ami szerintem óriási baromság. Sőt, magam is tudnék olyat írni. Betiltanál? 😂🤗
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. július 21. 23:07-kor írt üzenetére.