Kérjük, az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat!
Az oldal erotikus tartalma miatt csak 18 éven felülieknek ajánlott! Az oldal tartalmai az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha korlátoznád a korhatáros tartalmak elérését a gépen, használj szűrőprogramot.
A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. (További információk)
Kételkedve. Szia ikeás! Én nem néznék meg mindent, de sosem egy oldalról tájékozódnék, hanem lehetőleg két, ellentétes beállítottságúról. Vagy inkább háromról. Az információs buborék miatt amúgy is azt hisszük, hogy csak az a hiteles, amit éppen mi olvasunk.
A Gulliver nem tudom mitől sci-fi? Még a Nyihahák sem az szerintem. De nem vagyok irodalmár. Asimovot olvastam, de például a Stargate is nagy kedvenc volt. Nekem mindegy melyik faj jön, csak csiga ne legyen a kocsiban.
A sci-fi nagyon régi műfaj. Gondoljunk csak Guliver utazásaira, vagy Sir Arthur Conan Doyle Elveszett világára, vagy a Világok harcára, de a filmekben is már a technika megjelenése után nem sokkal megjelent az Utazás a holdba. Nagyon régi eset, hogy az emberek megpróbálják elképzelni azt, hogy mi lehet itt vagy ott a világban. Akár a föld eldugott részein, akár a föld vagy a történelem múltjában, akár a világűrben. És az is a képzelettel egyidős, hogy annak menyjen utána a sci-fi, hogy egyes helyzetekben hogyan viselkednek az emberek vagy akár az egész emberiség! Természetesen vannak űroperák, amik nem szólnak másról, mint bibircsókos fejű emberekről, mint szörnyekről, szaguldozásról a csillagok között, és sugárfegyverekről. De emellett vannak egészen más írások is! Nem is szólva a kettő kombinációjáról. Vagyis nemcsak az idegenek inváziója az egyetlen témája a sci-finek!
Már elkezdődött az invázió. A csigák ellepték a környékünket. Van terráriumban afrikai óriáscsigánk, attól tartok, hogy őket jöttek kiszabadítani. ET ha visszajön, szerintem az én generációm nem ijed meg tőle.
A kozmetikusom az USA-ban tanult. Egy “hangy” van a vállára tetoválva. Ő azt mondta őszinte meglepetésemre, hogy a sci-fi és a fantasztikus filmek arra valók, hogy felkészítsék az emberiséget egy esetleges invázióra. Először butaságnak gondoltam, de arra jutottam, hogy lehet benne igazság. Ez az új vallás, ez a hitük. A közös pont a sosemvolt történetek, ami össze tudja fogni a fiatalokat. Beépül a kollektív tudatba és nem omlik össze a rendszer, ha esetleg bekopognak az idegenek egyszer a jövőben.
Az USA ban meglepő módon nincs irodalmi tankönyv, csak nyelvtan van. Fontos kiemelni, hogy az egyik legnépszerűbb író Verne Gyula az USA ban, szinte minden háztartás polcán ott van egy kötet a francia írótól. Egy nagyobb városban iskolánként eltérnek a könyvek listája. Értelemszerűen a privát iskolák, vagy akár a vallási intézmények is saját elképzelések mentén állítják össze a könyveket. El kell dönteni, hogy melyik könyvek tudják segíteni a középiskolások szellemi fejlődését. Alap koncepció, hogy a fontos értékek bemutatásra kerüljenek.
Miért fontos a sci- fi megjelenése az irodalmi órákon?
Egyfelől a világ arra felé orientálódik amit a fantasztikus, tudományos regények bemutatnak, gondoljunk az űrutazásra , vagy a robotokra. Fontos , hogy az irodalom a valóságot vizsgálja. Ugyanakkor hasznos lehet a fikciók bemutatása is, az erények mentén, vagy akár csak a szórakoztatás is lehet cél.
1
A
Ashley
2024. június 25. 08:28
Mi ez, h nem lehet íróként beregizni, és olvasóként lehet történetet beküldeni? :D
1
A
Ashley
2024. június 25. 08:23
Háborús időkben hogyan kellene a médiához viszonyulni? Minden este nézzük a híradót? Olvassuk a közösségi médiát? Vagy ne?
Mint kommentelő én nem szólok bele a szakértői vitába, de mint írással foglalkozó ember talán lehet egy észrevételem: nem válaszoltál Virág kartársnő kérdésre. Mint olyan, aki ír, te is tudod elvileg értelmezni a mondatokat és a szövegkörnyezetet. Szóval valahogy elsiklottál afelett, hogy érdemi választ adj, ehelyett támadásba mentél át. Ezt felénk úgy hívják, ott ahol nem vagyunk doktorok, meg ilyen "semmire sem jó" népség, hogy terelés. Szerkesztőként (nyugi, nem vagyok az, az egy nálam sokkal rohadékabb állatfaj 😇, kérdezd meg ikeást) azt mondanám, hogy a karaktered felvette az eddig antagonistaként bemutatkozó hősünk szerepét. Itt már bejátszik az a szerepzavar, amire egy korábbi kommentemben egyik írásodnál úgy hívtam fel a figyelmet, hogy legyenek megkülönböztethetőek a karakterek. Jól megkülönböztethetőek. Ez azért fontos, mert az olvasó gyorsan elunja, hogy az egyforma típusokat megjegyezze és leteszi az írásművet.
Sajnos nem tudtam eddig, hogy te pedofil esetekre szakosodott pszichológus vagy. Ez esetben teljesen jogos, hogy másokról mit mondasz, és hogy csont nélkül mondasz le másokat. Ha esetleg most tévedtem volna, és mégsem vagy akkreditált szakember, akkor viszont csak a saját szavaidat idézhetem: Ezért mondja Lolamackó nagyon bölcsen, hogy nem szakember Gaiai sem, hogy ugráljon. Ugyanis laikusként beleártani magunkat több mint ostobaság. Életeket tehetünk tönkre. Vagyis Te belebeszélhetsz abba, amiben laikus vagy, de az másnak tilos. Hiphiphurrá kettős mérce!
Ez roppant érdekes. Miért is kellene a kommentelőknek hallgatni? Egyszer egy okos ember azt mondta nekem, hogy ha valamit nem tudsz elmagyarázni két-három mondatban, akkor az a valami vagy nem igaz, vagy nem akarod, hogy kiderüljön róla az igazság. Az, hogy nem látsz át egy játszmaorientált ember stratégiáján, az nem tragédia. Nincsenek egyforma képességeink. De feltételezem, meg tudod magyarázni, mit is értesz saját szavaid alatt. 😉 A harmadik pontoddal egyetértek. Egyikünk sem támogatja a pedofíliát, de egyáltalán nem tudjuk, mit is tehetnénk ellene hatékonyan a hétköznapi kommentelő szintjén. Ezért mondja Lolamackó nagyon bölcsen, hogy nem szakember Gaiai sem, hogy ugráljon. Ugyanis laikusként beleártani magunkat több mint ostobaság. Életeket tehetünk tönkre. Szóval kíváncsian várom a válaszod, mert ha Gaiai nem a te pszeudo-karaktered, akkor hülyét csináltál belőle.
És az is a képzelettel egyidős, hogy annak menyjen utána a sci-fi, hogy egyes helyzetekben hogyan viselkednek az emberek vagy akár az egész emberiség! Természetesen vannak űroperák, amik nem szólnak másról, mint bibircsókos fejű emberekről, mint szörnyekről, szaguldozásról a csillagok között, és sugárfegyverekről. De emellett vannak egészen más írások is! Nem is szólva a kettő kombinációjáról. Vagyis nemcsak az idegenek inváziója az egyetlen témája a sci-finek!
Az USA ban meglepő módon nincs irodalmi tankönyv, csak nyelvtan van. Fontos kiemelni, hogy az egyik legnépszerűbb író Verne Gyula az USA ban, szinte minden háztartás polcán ott van egy kötet a francia írótól.
Egy nagyobb városban iskolánként eltérnek a könyvek listája. Értelemszerűen a privát iskolák, vagy akár a vallási intézmények is saját elképzelések mentén állítják össze a könyveket. El kell dönteni, hogy melyik könyvek tudják segíteni a középiskolások szellemi fejlődését. Alap koncepció, hogy a fontos értékek bemutatásra kerüljenek.
Miért fontos a sci- fi megjelenése az irodalmi órákon?
Egyfelől a világ arra felé orientálódik amit a fantasztikus, tudományos regények bemutatnak, gondoljunk az űrutazásra , vagy a robotokra. Fontos , hogy az irodalom a valóságot vizsgálja. Ugyanakkor hasznos lehet a fikciók bemutatása is, az erények mentén, vagy akár csak a szórakoztatás is lehet cél.
Szerkesztőként (nyugi, nem vagyok az, az egy nálam sokkal rohadékabb állatfaj 😇, kérdezd meg ikeást) azt mondanám, hogy a karaktered felvette az eddig antagonistaként bemutatkozó hősünk szerepét. Itt már bejátszik az a szerepzavar, amire egy korábbi kommentemben egyik írásodnál úgy hívtam fel a figyelmet, hogy legyenek megkülönböztethetőek a karakterek. Jól megkülönböztethetőek. Ez azért fontos, mert az olvasó gyorsan elunja, hogy az egyforma típusokat megjegyezze és leteszi az írásművet.
Ha esetleg most tévedtem volna, és mégsem vagy akkreditált szakember, akkor viszont csak a saját szavaidat idézhetem: Ezért mondja Lolamackó nagyon bölcsen, hogy nem szakember Gaiai sem, hogy ugráljon. Ugyanis laikusként beleártani magunkat több mint ostobaság. Életeket tehetünk tönkre.
Vagyis Te belebeszélhetsz abba, amiben laikus vagy, de az másnak tilos. Hiphiphurrá kettős mérce!
A harmadik pontoddal egyetértek. Egyikünk sem támogatja a pedofíliát, de egyáltalán nem tudjuk, mit is tehetnénk ellene hatékonyan a hétköznapi kommentelő szintjén. Ezért mondja Lolamackó nagyon bölcsen, hogy nem szakember Gaiai sem, hogy ugráljon. Ugyanis laikusként beleártani magunkat több mint ostobaság. Életeket tehetünk tönkre. Szóval kíváncsian várom a válaszod, mert ha Gaiai nem a te pszeudo-karaktered, akkor hülyét csináltál belőle.