Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Waderlaci
2024. június 25. 12:31
#1360
A sci-fi nagyon régi műfaj. Gondoljunk csak Guliver utazásaira, vagy Sir Arthur Conan Doyle Elveszett világára, vagy a Világok harcára, de a filmekben is már a technika megjelenése után nem sokkal megjelent az Utazás a holdba. Nagyon régi eset, hogy az emberek megpróbálják elképzelni azt, hogy mi lehet itt vagy ott a világban. Akár a föld eldugott részein, akár a föld vagy a történelem múltjában, akár a világűrben. 
És az is a képzelettel egyidős, hogy annak menyjen utána a sci-fi, hogy egyes helyzetekben hogyan viselkednek az emberek vagy akár az egész emberiség! Természetesen vannak űroperák, amik nem szólnak másról, mint bibircsókos fejű emberekről, mint szörnyekről, szaguldozásról a csillagok között, és sugárfegyverekről. De emellett vannak egészen más írások is! Nem is szólva a kettő kombinációjáról. Vagyis nemcsak az idegenek inváziója az egyetlen témája a sci-finek!
1
Ez egy válasz cvirag 2024. június 25. 09:46-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. június 25. 12:26
#1359
Azok a gusztustalan barna izék? Mindig attól félek, hogy bemásznak a kocsiba. Lehetnek ők az új invázió, csak elmérték a léptéket. Brrr
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. június 25. 10:34-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. június 25. 10:34
#1358
Már elkezdődött az invázió. A csigák ellepték a környékünket. Van terráriumban afrikai óriáscsigánk, attól tartok, hogy őket jöttek kiszabadítani. ET ha visszajön, szerintem az én generációm nem ijed meg tőle.
1
Ez egy válasz cvirag 2024. június 25. 09:46-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. június 25. 09:46
#1357
A kozmetikusom az USA-ban tanult. Egy “hangy” van a vállára tetoválva. Ő azt mondta őszinte meglepetésemre, hogy a sci-fi és a fantasztikus filmek arra valók, hogy felkészítsék az emberiséget egy esetleges invázióra. Először butaságnak gondoltam, de arra jutottam, hogy lehet benne igazság. Ez az új vallás, ez a hitük. A közös pont a sosemvolt történetek, ami össze tudja fogni a fiatalokat. Beépül a kollektív tudatba és nem omlik össze a rendszer, ha esetleg bekopognak az idegenek egyszer a jövőben.
1
Ez egy válasz Ashley 2024. június 25. 08:33-kor írt üzenetére.
A
Ashley
2024. június 25. 08:33
#1356
Irodalom tanítás az Amerikai középiskolákban.

  Az USA ban meglepő módon nincs irodalmi tankönyv, csak nyelvtan van. Fontos kiemelni, hogy az egyik legnépszerűbb író Verne Gyula az USA ban, szinte minden háztartás polcán ott van egy kötet a francia írótól.
Egy nagyobb városban iskolánként eltérnek a könyvek listája. Értelemszerűen a privát iskolák, vagy akár a vallási intézmények is saját elképzelések mentén állítják össze a könyveket. El kell dönteni, hogy melyik könyvek tudják segíteni a középiskolások szellemi fejlődését. Alap koncepció, hogy a fontos értékek bemutatásra kerüljenek.

Miért fontos a sci- fi megjelenése az irodalmi órákon?

  Egyfelől a világ arra felé orientálódik amit a fantasztikus, tudományos regények bemutatnak, gondoljunk az űrutazásra , vagy a robotokra. Fontos , hogy az irodalom a valóságot vizsgálja. Ugyanakkor hasznos lehet a fikciók bemutatása is, az erények mentén, vagy akár csak a szórakoztatás is lehet cél.
1
A
Ashley
2024. június 25. 08:28
#1355
Mi ez, h nem lehet íróként beregizni, és olvasóként lehet történetet beküldeni?  :D
1
A
Ashley
2024. június 25. 08:23
#1354
Háborús időkben hogyan kellene a médiához viszonyulni? Minden este nézzük a híradót? Olvassuk a közösségi médiát? Vagy ne?
1
doriangrey
2024. június 24. 11:43
#1353
Mint kommentelő én nem szólok bele a szakértői vitába, de mint írással foglalkozó ember talán lehet egy észrevételem: nem válaszoltál Virág kartársnő kérdésre. Mint olyan, aki ír, te is tudod elvileg értelmezni a mondatokat és a szövegkörnyezetet. Szóval valahogy elsiklottál afelett, hogy érdemi választ adj, ehelyett támadásba mentél át. Ezt felénk úgy hívják, ott ahol nem vagyunk doktorok, meg ilyen "semmire sem jó" népség, hogy terelés
Szerkesztőként (nyugi, nem vagyok az, az egy nálam sokkal rohadékabb állatfaj 😇, kérdezd meg ikeást) azt mondanám, hogy a karaktered felvette az eddig antagonistaként bemutatkozó hősünk szerepét. Itt már bejátszik az a szerepzavar, amire egy korábbi kommentemben egyik írásodnál úgy hívtam fel a figyelmet, hogy legyenek megkülönböztethetőek a karakterek. Jól megkülönböztethetőek. Ez azért fontos, mert az olvasó gyorsan elunja, hogy az egyforma típusokat megjegyezze és leteszi az írásművet.
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 24. 09:48-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. június 24. 11:10
#1352
Kedves Waderlaci! Imádom az okos férfiakat. Hol lehet velük megismerkedni?
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 24. 09:48-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. június 24. 09:48
#1351
Sajnos nem tudtam eddig, hogy te pedofil esetekre szakosodott pszichológus vagy. Ez esetben teljesen jogos, hogy másokról mit mondasz, és hogy csont nélkül mondasz le másokat. 
Ha esetleg most tévedtem volna, és mégsem vagy akkreditált szakember, akkor viszont csak a saját szavaidat idézhetem: Ezért mondja Lolamackó nagyon bölcsen, hogy nem szakember Gaiai sem, hogy ugráljon. Ugyanis laikusként beleártani magunkat több mint ostobaság. Életeket tehetünk tönkre. 
Vagyis Te belebeszélhetsz abba, amiben laikus vagy, de az másnak tilos. Hiphiphurrá kettős mérce!
0
Ez egy válasz cvirag 2024. június 24. 06:27-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. június 24. 06:30
#1350
Én is köszönöm a támogatásod. 💖
1
Ez egy válasz Éva596 2024. június 23. 20:41-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. június 24. 06:27
#1349
Ez roppant érdekes. Miért is kellene a kommentelőknek hallgatni? Egyszer egy okos ember azt mondta nekem, hogy ha valamit nem tudsz elmagyarázni két-három mondatban, akkor az a valami vagy nem igaz, vagy nem akarod, hogy kiderüljön róla az igazság. Az, hogy nem látsz át egy játszmaorientált ember stratégiáján, az nem tragédia. Nincsenek egyforma képességeink. De feltételezem, meg tudod magyarázni, mit is értesz saját szavaid alatt. 😉
A harmadik pontoddal egyetértek. Egyikünk sem támogatja a pedofíliát, de egyáltalán nem tudjuk, mit is tehetnénk ellene hatékonyan a hétköznapi kommentelő szintjén. Ezért mondja Lolamackó nagyon bölcsen, hogy nem szakember Gaiai sem, hogy ugráljon. Ugyanis laikusként beleártani magunkat több mint ostobaság. Életeket tehetünk tönkre. Szóval kíváncsian várom a válaszod, mert ha Gaiai nem a te pszeudo-karaktered, akkor hülyét csináltál belőle.
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 23. 21:07-kor írt üzenetére.
Gaiai
2024. június 23. 21:19
#1348
Megkövetlek! De már keverednek itt a nicknevek. Doriangrey titulált annak. Ne haragudj.
Nárcizmus... Nagyon távol áll tőlem. De mindegy. Még most is rajtam köszörülik a nyelvüket ahelyett, hogy az általam megvilágított problémával foglalkoznának. Erről, ennyit itt. nem számít, hogy mi történik a gyerekekkel, a lényeg az, hogy még most is lenyomjanak engem. Bravó! Így tovább! Megértedezt, legalább te? Mit reagáljak még mindezekre?
-1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. június 23. 21:07-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. június 23. 21:07
#1347
1.) nem értetted meg, amit mondtam! A hallgatást NEM neked javasoltam, hanem a kedves kommentelőknek! 
2.) szerintem kevered a neveket. Én nem neveztelek egy emailben sem Tyutyunak. Hacsak elgépelés miatt nem került bele valami hasonló... de ilyen eset egyáltalán nem rémlik. 
3.) amint azt emailben már írtam: a probléma fontos, kellene tenni valamit, csak fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni, amivel VALÓBAN lehetne tenni valamit.
-1
Ez egy válasz Gaiai 2024. június 23. 20:19-kor írt üzenetére.
Éva596
2024. június 23. 20:41
#1346
Köszönöm, hogy megerősítettél abban, amit a hozzászólásomban írtam az első mondat helytelenségéről. Én nem fejtettem így ki, mint te, csak kijavítottam az ő első mondatát. Az értelme pontosan az, amiket most leírtál, csak röviden összefoglalva.
5
Ez egy válasz cvirag 2024. június 23. 20:25-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. június 23. 20:25
#1345
Ez egy nagyon jó tananyag, hogyan működik a nárcisztikus. Lányok, érdemes elolvasni az írásait, megfigyelni hogyan pakolja át mindig a felelősséget (a társadalom nem is tud a pedofíliáról és nem is tesz ellene semmit) és hogyan hiteget (segítsünk a gyerekeken, mert senki sem teszi, bezzeg ő), másít meg közismert dolgokat (nem érnek semmit a szekemberek, sőt, nincsenek is) is a célja érdekében, hogy érzelmileg behálózzon. Végül, ha nem dőlt be az ember, akkor direkt keresi a kapcsolatot, aztán újrakezdi és megpróbálja onnan már személyes témákkal is átvenni a másik felett az irányítást. Az önsajnáltatás, az áldozattá válás (engem is szopott az óvónénim, de én élveztem és ez traumatizált) és -tétel mind benne vannak a repertoárban. És soha nem ad konkrét választ konkrét kérdésre (mivel segít a veled való levelezés a sérülteken?), de remekül terel (állandóan felemlegeti a fantáziáit és amit a neten összeolvasott, továbbá, hogy most éppen mi akadályozzuk a gyerekek megváltását, mert nem értjük meg). Ráadásul ő van annyira gátlástalan, hogy még a társadalmi lelkiismeretet is felhasználta az abuzáltakon keresztül. Kiváncsi voltam mire játszik, ezért szántam rá az időt. Neki a sérültek kellenek, mert őket tudja facsarni és a megmentő szerepében tetszelegni. Cserébe csak azt várja el, hogy legyél a játékszere és ha egy kicsit is önálló vagy, máris megkapod, hogy ő csinált belőled embert. Mondjuk, legalább nem pedofil, ha jól sejtem. Ennek az egynek tudok örülni. 
Remélem olyan pszichológushoz megy, aki érti(!) a hivatását, mert ugye azt is tőle tudjuk, hogy a legtöbbször doktori szigorlattal végzettek semmit sem érnek. Nem értenek a munkájukhoz és semmihez. Ezt az ő nevükben is köszönöm. 
Persze: mindig visszajön, mert valójában el sem megy, csak rájátszik, hogy erről is mi tehetünk, mert nem engedjük őt el.
5
Gaiai
2024. június 23. 20:19
#1344
Kedves Vaderlaci! Neked még reagálok, mert te lettél az utolsó kritikusom. De, igenis mellre szívom, mert ez az egész nem rólam szól! Bölcsnek maradni és hallgatni, amikor szólni kell... Ebben van némi elletmondás! Megint caak azt írom, hogy elképesztő az, hogy még most sem kérdezte senki, te sem, hogy milyen megoldásaim vannak a gyerekvédelem területén! Amelyek lecsökkenthetnék a pedofil eseményeket a jövőben. Az a lényeg, hogy lenyomjatok engem. le se szarjátok a megelőzés lehetőségeit. Fasza. Jóuram: Töled is búcsúzom! Hajtsd te is nyugodtan álomra a fejed, miközben sok-sok gyerekkel történnek ma is nap, mint nap szexuális események. Az a lényeg, hogy ne is törődjünk a problémával, igaz-e? Na, erre már sem időm, sem kedvem, sem energiám, sem türelmem!
De, köszönöm neked is, mint itt mindenkinek, hogy reagáltatok... Sokat tanultam abból és megerősített abban a véleményemben, hogy valóban nagy baj van ma a gyerekek körül! Jó lett volna, ha ti segítetek nekem! és most direkt nem hívlak Tyutyunak, mint te engem korábban: Én nem alázlak meg téged ezzel, mintahogy senkit sem akarok itt így illetni. Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!
-2
Selymi
2024. június 23. 01:01
#1343
Tegnap a nappaliban beszélgettünk. Igaz, hogy ez csak a társaság nő tagjaira értendő, mert a fiúk ordibáltak. Háttérzörejként ment ugyanis a tv, amiben meccset közvetítettek. Háttérzörej, mert minket nőket az nem érdekelt. A férfiakat meg akkor éppen mi nem érdekeltük, csak a meccs, meg hozzáillő folyadékok. Európa Bajnokság -- mondták. Mintha olyan kicsi lenne a világ, hogy csak Európára korlátozódik. 🙄
Belga-török rangadó, ha jól emlékszem. 
Egy pillanatra elhallgattak a fiúk és ekkor megütötte a fülem egy kifejezés: ... szendvicsbe fogták... Ez felkeltette a figyelmemet, mert érdekelt volna, sajtos avagy sonkás szendvicsről beszélnek. 
-- Mi az, hogy szendvicsbe fogták? Nem csak pasik játszanak? -- érdeklődtem a férfiaktól, mire csak nevettek.
-- Az egy szakszó -- válaszolt végül egyikük nagy komolyan. 
Nem tudtam eldönteni, hogy csak ugrat, vagy komolyan gondolja. 
Kérem segítsen eldönteni, aki ezt tudja. Csak hozzáértők válaszát kérném, ha lehet ilyen igényem. Erre azért lenne szükségem, mert így kezdődik majd egy történetem. Akár itt is, vagy lehet mailben. Persze csak, ha tudod a mail címem. 😀

Szóval ez nagyon komoly dolog. Van ilyen szakszó a fociban, hogy: szendvics? 🍔
Köszönet annak aki segít: 🌺💖
1
Éva596
2024. június 20. 11:33
#1342
Rólam sokan tudják, hogy nme olvasom a családi történeteket, mert ki nem állhatom, az okokat régebben már többször is megírtam. Nem voltam abuzált, semmi ilyen ártalom nem ért, ha véletlenül valaki erre is gondolna. Ez a Gaiai túltengés, ömlengés már erősen túlmegy az olvashatóság határain, és valóban olyan, hogy nehéz eldönteni ellene vaggy vele van. Maximálisan egyet értek Lolával, és Virág köszi, hogy helyre tetted.
4
Ez egy válasz cvirag 2024. június 20. 07:39-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. június 20. 10:23
#1341
Kedves Virág! A hozzászólásokat ha lehetne pontozni, akkor kapnál tőlem 10 pontot, így csak egy like-t nyomok.
3
Ez egy válasz cvirag 2024. június 20. 07:39-kor írt üzenetére.