Katica és Karcsika

A témához tartozó történet:
Kékég, Kexi69
20 849 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Gaiai
ma 14:03
#5
Aszta!!!! Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!
Végre, egy olyan mű, amely ráadásul tükörtörténetként több szemszögből is bemutat egy ilyen szituációt!
Olyan folyamatokat tapasztalhat az olvasó, amelyek bár léteznek, ám ma is tagadás homályába vesznek. Mert igen, akár így is megtörténhetnek szexuális események gyerekek között és nem csak nem vérrokonok között! Mert, akár két vértestvérrel is megtörténhet ehhez hasonló eseménysorozat.
Gyermeki egyszerűséggel írta meg az író ezt az egész történetet és éppen így volt a jó, hiszen a gyermeki elme is egyszerű, mert még nem korlátoza semmi. Ezért, ha valami számukra izgalmas, kellemes, akkor azt megteszik később is.
Hálás vagyok azért, hogy egy ilyen eseményt, akár valós, akár kitalált, éppen így tálalt elénk, mert igenis tudni kell azt, hogy ilyen szituációk megtörténhetnek egy családon belül.
Más kérdés a szülői reakció, persze akkor, ha egy szülő ilyen eseményyle szembesül, igen nehéz lehet józanul gondolkozni és reagálni, hiszen egy ilyen esemény látványa a szülők számára egy sokkélmény. De később a pofonok hatását korrigálták, ami becsülendő.
A szexuális felvilágosításról néhány mondatot: Egyértelmű a leírásból, hogy az már időben jelentősen megkésett, de még nem késő! Hiszen, akkor már a két gyerek már hosszú ideje nyalta-falta egymást. De, becsülendő, hogy utólag egészen korrekt felvilágosítást kaptak a szülőktől a gyerekek. Még ma is fogas kérdés a szülőknek az, hogyan valósítsák a szexuális nemvelést meg a gyereküknek. Sok szülőnek kényelmetlen atéma, ezért annak végzését az iskolai előadásokban bízva napolják. De ebben a történetben a szülők nem ezt tették és ez becsülendő!
Különös figyelmet igényel a történetben a megengedő magatartás. Hogy, a szülők nyilvánvaló egyeztetés után (Bár ez a történetből nem derül ki, csak következtetni lehet arra.) nem tiltották a gyerekek szexuális kapcsolatának folytatását. Talán éppen azért, mert az gymástól történő eltiltásról azt gondolták, hogy az nagyobb traumát és kárt okozna a gyerekeknek, mint a szexuális esemény maga? Elgondolkoztatt ez a kérdés is, legalábbis engem.
Egy valamit azért korrigálnék: Nem valami jó ötlet menstruáció alatt, de közvetlenül utána óvszer nélkül közösülni! Mert, a méhen kívüli terhességeknek egy része olyan, amikor a már megtermékenyült, éppen a vérrel távozni kényszerülő petesejt nemcsak a méh falába, hanem később a hüvelyfalba ágyazódik be és ott kezd el osztódni. Ez életveszélyes állapotot idézhet elő!
Összességében ez egy olyan mű, amelyre nagy szükség volt, van és lesz is! Sok tekintetben egyfajta etalont szolgáltathat azon szülők számára, akik ilyen, vagy ehhez hasonló szituációval szembesülnek. Mert, ebben a történetben a szülők sok szempontból a kisebik rosszat választották, amely követendő példa lehet.
1
f
fiesta14
2024. július 6. 18:34
#4
Jól sikerült
1
kivancsifancsi
2024. július 5. 16:07
#3
Gratulálok a szép közös munka eredményéhez. Remélem lesz folytatás.
1
Z
Zendaya
2024. július 5. 14:02
#2
Ez nagyon tetszett.
1
T
Törté-Net
2024. július 5. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1