Vadászlakoma 4. rész - Csapdázás

A témához tartozó történet:
LErik
32 939 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

doriangrey
2024. június 30. 18:23
#9
Hát jó.
2
Ez egy válasz Selymi 2024. június 30. 15:30-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. június 30. 15:30
#8
A tördelést kurvára elszúrtad, elrontja az élvezhetőséget. Összefolyik minden. Javaslom küldd be újra, ki szokták cserélni és átláthatóbb lesz. 
Olyankor mi a teendő, ha valaki régebben küldött be egy sztorit docx formában és időközben észrevette, hogy a tördelése "elromlott"? Küldje be újra txt formában? Talán ez lehet a megoldás, de mi van akkor, ha nem nézegetem a saját magam által beküldött történeteket?

Amúgy meg tetszik a karid és már értem, miért vagy néhanap szemtelen. Mert kitört a szemed. 😂  Ezek a te szavaid, én csak idéztem. 😇
Egyébként ezzel a tördeléssel teljesen egyet kell értsek, mert a saját említett történetem úgy már teljesen érthetetlen a jelen tördeléssel, miközben én egy-egy időszelet alatti résznél tettem volna a bekezdések után üres sorközt. Egy jó tördeléssel is érthetőbbé lehet tenni a sztorit, de rám nem kell hallgatni, mert én csak lelkes olvasó vagyok és amatőr író. Mostanában lelkesen olvasgatok romantikát, ami jól tördelt és olyat is, ami nem. Ez szerintem független attól, hogy papír alapú adathordozón olvasom, avagy egy weblapon. Egy pofon akkor is érezhető, ha a valóságban fizikailag kapom, vagy ha csak itt lelkiekben pofozgatnak engem. 🙂
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. június 28. 09:23-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. június 30. 14:30
#7
Barbinál oké, amit mondasz, azt értem, de itt a szájbarágósságot érzem erősnek ezekben a mondatokban. 🙂 Mutatom a szerintem fogyaszthatóbb verziót: 
Barbi sokkal többet volt képes mondani a „Szeretek vásárolni”, vagy a „A matek nehéz”-nél. A 26 éves jogász, mérlegképes könyvelő, rendezvényszervezőt egy Quintessence pálinkaversenyen szedte össze Pálesz. 
A kevesebb több -- mindig. 

Nyilván egyéni vélemény, de én régivágású olvasó vagyok, a modernebb fogalmazások kitörik a szemem. 🙂
2
Ez egy válasz LErik 2024. június 30. 13:29-kor írt üzenetére.
doriangrey
2024. június 30. 14:25
#6
Hát, a szöveg is összefolyik.  Nincs tördelve, ahogy korábban (sorköz). Az említett manővert úgy csinálnám, hogy külön részekben mutatnám be egy-egy kari eseményeit - és csak azt. Így követhető. Az ugrálás ide-oda inkább idegesítő. Egy könyvben oké, ott végigmegy az ember a szálakon és visszalapoz, de a neten amit én érzékelek, hogy átlépik. Valahogy máshogy marad meg az emberben, másként olvasnak. Szerintem felejteni is könnyebb a webes szöveget, mint a printet.
1
Ez egy válasz LErik 2024. június 30. 13:29-kor írt üzenetére.
LErik
2024. június 30. 13:29
#5
Ha arra gondolsz, hogy nem választottam el egymástól az egyes történetszálakat, helyszíneket, cselekményeket, az szándékos volt. Szeretném arra ösztönözni az olvasókat, hogy nyugodtan lapozzanak vissza, keressék meg, hol veszítették el a fonalat, és így rajzolódjon ki elöttük a teljes kép.
Ami Barbit illeti, a neve adta volna a karakterét. Ám úgy gondolom, egy huszonéves lányt amúgy is hajlamosak vagyunk a fenekéről megítélni, még mielőtt kinyitotta volna a száját. Barbinak ráadásul a történet logikája szerint felvilágosultabbnak, szabadabbnak kell lennie a vidéki életbe beleszürkült asszonyoknál. Ezért benne megfér a szépség és a tehetség. (Lásd Sibyl Vane.)
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. június 28. 09:23-kor írt üzenetére.
LErik
2024. június 30. 13:27
#4
Kedves Éva!
Örülök, ha tetszett ez a rész. Nem vagyok profi, hobbiból írogatok történeteket ide évek óta, néha nevet/korszakot váltva, ahogy időm és ihletem engedi. Ebben az esetben előbbiből kevés volt, utóbbit pedig nagyon meg kellett fontolni. Szaporodnak a szereplők, mindenkihez kell némi hátteret adni, tovább szőni a cselekményt, de úgy, hogy az oldal profiljának megfelelően a szex és az erotika se maradjon ki belőle. Szóval egy kicsit belebonyolódtam, azt hiszem a következő részben adnom kell majd valami áttekintést, nehogy eltévedjen az olvasó.
2
Ez egy válasz Éva596 2024. június 28. 13:18-kor írt üzenetére.
Éva596
2024. június 28. 13:18
#3
Emlékszem az első részre, ami szuperül sikerült, és utána kerestem a többit, de ott egy kicsit visszaestél. Most hosszabb szünet után nemcsak a történet tért vissza, hanem a színvonal is. Élvezettel olvastam, jól keverted a szálakat, ki kivel szúr ki, ki kit dug meg.
Kicsit igazat adok Doriannak, jobban kellene figyelni a megjelentett anyagra. Te tényleg profi vagy?
2
doriangrey
2024. június 28. 09:23
#2
3x10 DE! A tördelést kurvára elszúrtad, elrontja az élvezhetőséget. Összefolyik minden. Javaslom küldd be újra, ki szokták cserélni és átláthatóbb lesz. 
Ezt pedig kicsit túltoltad: 
"Barbi sokkal többet volt képes mondani a „Szeretek vásárolni”, vagy a „A matek nehéz”-nél. A 26 éves jogász, mérlegképes könyvelő, rendezvényszervező Barbit egy Quintessence pálinkaversenyen szedte össze Pálesz. A prémium minőségű Barbi végigpillantott a társaságon. "
🙂 De te legalább profi vagy.
0
T
Törté-Net
2024. június 28. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1