Hibák az oldalon

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Selymi
2024. június 16. 22:00
#2436
Vagy szimplán figyelmetlen volt és nem gondolt arra, hogy én egy szó eleji x-et sz-nek ejthetek. Néhány más nyelvvel szemben a  magyarban ritka az olyan szó, ami kettős vagy két mássalhangzóval kezdődik. Talán ezért is dallamosabb a magyar nyelv, talán ezért fogják majd újabb ezer év múlva a tündék nyelvével azonosítani. Már ha akkor is lesz még nyelv iránt érdeklődő ember és fantazy. 🙂  Egy ezer évvel ezelőtti magyart olvasva nehéz lenne megértenünk és el se hinnénk, hogy az a mai nemzet kifejezésmódja volt. 
Arról nem is beszélve, hogy az általam használt szóból az első betű hangzás szerint a k betű lenne, így azt értelmezve valóban nem lenne sértő, mert a kar egy általánosan elfogadott normális főnév még úgy is, hogy annak is több jelentése van. Ez már programozási kérdés, mert egy ilyen helyen írott szó értelmezését egy programmal lehet. Nagyjából úgy, mint egy helyesírás ellenőrző. Az is program és nem mindegyikben sikerült a legjobb megoldást kidolgozni. Egy szó mint száz, tiltakozhatunk m,i a jövevényszavak ellen, ám ha a többségnek tetszik valami okból az bizony bekerül majdan a köznyelvbe. Meglepődnél, ha egy igazi nyelvésszel beszélnél arról, hány jelenleg használatos magyarnak tartott szavunk efféle jövevényszó.
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. június 16. 17:02-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. június 16. 17:02
#2435
Az csodálatos, hogy ennyiféleképpen tudjuk használni az anyanyelvünket. A pocsék-ot nem értem, hogy miért tartották rosszabbnak, mint mást. Nyilván a nyelvünket nem értő alkotta meg a tiltott szavak szótárát.
1
Ez egy válasz Selymi 2024. június 16. 14:03-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. június 16. 14:03
#2434
Értelek és írtam is lentebb, hogy a nők egy része sértőnek tartja, bár ettől még a férfiak használni fogják. A Wiki szerint néhol már fokozzák is, mert megkülönböztetnek, apa, nagyapa, nagymama korúakat is, akiket a tőlük fiatalabb ellenkező neműek használnak. Az, hogy én utálom az ilyen rövidítéseket, még nem jelenti azt, hogy nem tudom használni, vagy nem tudom mit jelent. Az elsődleges ok ami miatt én személy szerint utálom az az, hogy sok egyforma rövidítésnek más a jelentése eltérő szövegkörnyezetben. Nekünk magyaroknak is vannak több értelmű szavaink, mert senki sem gondol arra, hogy beleharapok egy körtébe, amikor arról beszélek, hogy a lámpába cserélem ki. Bár ez nem is igazán jó példa, mert a ledes lámpák elterjedésével a körte szó jelentése vissza kapja eredeti értelmét A nyelv is állandóan megújul, változik, ha nem is mindig előnyére. Nem is mindenhol fogadják el. Nemrég a facebookon figyelmeztettek, mert valahol azt írtam: pocsék és ez nem összeegyeztethető a facebook irányelveivel, mert sértő. Javítottam xar-ra és az már nem volt sértő. 😇😂😂  Nah, visszavonták a figyelmeztetést. 😉 Akarod, hogy én is visszavonjam amit írtam, akkor is, ha nem rád gondoltam? 🙂
1
Ez egy válasz Lolamacko 2024. június 16. 12:37-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. június 16. 12:37
#2433
Milyen egyszerű helyzetben vagyok, nekem nem okoz dilemmát, hogy mikortól meddig MILF valaki. Első alkalommal írtam le a szót és nem is kívánom használni. Megmaradok a színes magyar kifejezéseknél és keresgélek megfelelő szavakat ahhoz, hogy kifejezhessem magam. Ahogyan körbeírtátok itt az elmúlt napokban az is nagyon tetszett és eddig nem volt hiányérzetem, hogy nem alkalmaztam.
3
Ez egy válasz Selymi 2024. június 16. 11:03-kor írt üzenetére.
Selymi
2024. június 16. 11:03
#2432
Most matekozunk, vagy arra vagyunk kíváncsiak, hogy kire szokták mondani a MILF kifejezést? 😛 
Ha egy tini szájából hangzik el az rámondtja a nála 10 évvel idősebb szexi csajra is, ha pedig egy 40 körüli pasi használja ezt a kifejezést, akkor megint csak nagyjából 10 év pluszt saccol annak a korára, akire mondja. Persze be lehet határolni az anyaság kérdését figyelembe véve is, de ez a kifejezés már rég túlnőtt az eredeti megfogalmazásban szereplő jelentésen. 
Ha azt veszem figyelembe, hogy egy 15 éves srác már öregnek látja a 25 éves nőt is, akinek még nincs gyereke, de ettől még megdugná, és ugyanígy a 40-es se lehet benne biztos, hogy akire mondja valójában menyi idős, mert ő is inkább csak a tetszését nyilvánítja ki a nő iránt többnyire a haverjai felé. Ettől mi még kijelenthetjük, hogy ezen az oldalon kizárólag a 35-40 közötti, gyermekes nőket hívjuk így, nem hinném, hogy sok minden fog változni. 🙂
 Jah, még nem általános, hogy a pasik a nőknek mondanának ilyet, mert még mindig sok nő tartja ezt sértőnek, mert nem azt nézik, hogy vonzó, hanem a relatív korkülönbséget,  akárcsak a pumát, de egyre elfogadottabb a fiatalok között. Mondjuk a pumában az lenne szerintem inkább a sértő, hogy fiatalabb srácra "vadászik" mondjuk inkább úgy, hogy rámászik. Ez is inkább a 40-es női korosztályra vonatkozott eleinte, de mára a korhatár itt is szélesebb lett. Az, hogy a puma szingli, avagy van gyereke, férje az ennél sem számít. Ez Magyarországon nem terjedt ugyan el tudtommal, talán azért, mert nálunk kevesebb olyan idősebb nő van, akinek a fiatalabb fiúk a kis kedvence.
2
Ez egy válasz Törté-Net 2024. június 15. 22:30-kor írt üzenetére.
sztbali
2024. június 15. 23:27
#2431
Tisztelet Törté-Net!
Megegyezhet a közvélekedéssel. Végignézve a családomat, az anyukák a 20-as éveikben születek. Eleje közepe és vége is előfordul. Ezért ha úgy vesszük, hogy eltelt 15 év, tehát eljött a tini kor; akkor 30-as évek vége -- 40 -- 40-es évek eleje jön ki nálam. Szóval olyan 35 alatt még nem igazán beszélhetünk MILF-ről. Én így vélekedem.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2024. június 15. 22:30-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2024. június 15. 22:38
#2429
Kedves Lolamacko!

Köszönjük, ez még az éjszaka folyamán, 4 óra után javításra került, az okokatt nyomozzuk.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
2
Ez egy válasz Lolamacko 2024. június 13. 00:34-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2024. június 15. 22:30
#2428
Kedves sztbali, kedves Selymi!

Remek keresztkérdés, nekünk is szükséges volt némi kutatás, hogy a sejtésünket megerősítsük.

A legtöbb forrás alapvetően nem csak (sőt, sok esetben azt egyáltalán nem) az anyaságot tekinti alapvetésnek, hanem az eredete alapján (amikor - állítólag - a tinifiúk kezdték használni az anyukkal kb. egykorú dögös nőkre), így ez alapján nagyjából a 30-as éveik közepén/végén járó dögös nőkre vonatkozhat. (Akár egészen a 40-es éveik közepéig/végéig).

Mit gondoltok, ez így nagyjából megegyezik a közvélekedéssel? 🙂

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz sztbali 2024. június 11. 11:13-kor írt üzenetére.
sztbali
2024. június 15. 20:21
#2427
Tisztelt Törté-Net!
A nyaralás 3. rész - A zuhany alatt című történetnél a fürdőszoba címke hiányzik.
1
Lolamacko
2024. június 15. 11:01
#2426
Kedves Szerkesztők! A ma megjelent Feleségem orgazmusai című történethez a biszex cimke is járna.
1
Selymi
2024. június 15. 05:30
#2425
Kedves Sztbali!

Igaz, hogy a kérdés nem nekem szólt, de ettől még lehet véleményem, ami vagy segít, vagy nem. Ezt majd eldöntitek közösen az oldal szerkesztőivel. 🙂

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A MILF az angol Mother I'd like to fuck, azaz Anya, akit megdugnék kifejezés rövidítése, melyet olyan, szexuálisan vonzó, idősebb nőkre használnak, akiknek általában gyermekük is van. A MILF a pornóipar egyik legnépszerűbb keresőszava. A kifejezés Magyarországon is így használatos, magyar megfelelője nincs.
Története
Laurel A. Sutton nyelvész szerint a MILF a Berkley Egyetem nyelvészeti évfolyamán 1992 tavaszán, a diákok között összegyűjtött kilenc olyan kifejezése egyike volt, melyet „vonzó nőkre” használtak. A használók tipikusan Kalifornia Contra Costa megyéjéből származó diákok voltak. A kifejezés az Amerikai pite című 1999-es film bemutatója után lett népszerű, ahol John Cho karaktere a Jennifer Coolidge által alakított Jeanine Stiflerre (Stifler édesanyjára) használta.
Egy 2007-es, New York magazinban megjelent cikk alapján arra lehet következtetni, hogy akkor már a kifejezés a mainstreambe is átkerült. MILF-feliratú bögrék és pólók árasztották el az internetes áruházakat, számos ilyen témájú könyv és televíziósorozat látott napvilágot, köztük például a Született feleségek.
Egyes médiumok szerint a MILF használata valójában sértő a nőkre nézve, a HVG cikkírója például úgy vélekedik, hogy a kifejezés „megalázó, udvariatlan és tiszteletlen. A MILF ugyanis nem egy bók, még ha elsőre annak hangzik is. Sokkal inkább a jól ismert utcai füttyögés leegyszerűsített, rövidítésbe csomagolt változata, amely két tulajdonságba szorítja be egy nő lényegét: az anyaságába és a szexualitásába. Talán nem kell sok fantázia ahhoz, hogy azért kifinomultabb módja is van a bókolásnak annál, mint hogy valaki anya, de azért szexuális tárgynak is elmegy.”[7] Külföldi magazinok szerint helyette inkább a WHIP rövidítést kellene használni a mainstreamben, melynek jelentése women who are hot, intelligent and in their prime („nők, akik dögösek, intelligensek és a legszebb korban vannak.”
Hasonló kifejezések
A MILF férfi megfelelője a DILF, azaz a daddy I'd like to fuck (Apa, akivel dugnék), melyet vonzó idősebb férfiakra használnak, akiknek feltehetően van gyerekük. A kifejezés nem olyan mértékben mainstream mint a MILF.
Használatban van még a GILF (granny I'd like to fuck), nagymama korú, vonzó idősebb nőkre.
https://hu.wikipedia.org/wiki/MILF

Egy másik oldal szerint:
A MILF az angol nyelvű Mother I'd Like to Fuck kifejezés rövidítése, aminek a szó szerinti jelentése anya, akit szívesen megdugnék.
A kifejezést olyan 30-as, 40-es éveikben járó vagy esetleg idősebb nőkre használják, akiket szexuálisan vonzónak tartanak. A szó inkább magát a korosztályt jelöli, nem feltétlenül szükséges, hogy az illetőnek ténylegesen is legyen gyereke, elég, ha olyan idős, hogy jó eséllyel lehetne is neki.

Forrás: https://lexiq.hu/milf

Amennyire én tudom, ez az utóbbi a helytálló az amerikai fiatalok között manapság, mert olyan 25-45 éves korosztályú vonzó, szexi nőket értenek alatta, akiknek akár lehetne gyereket is csinálni. Azzal senki sem foglalkozik ott igazán, hogy ténylegesen van-e már gyerekük, mert a megfogalmazás is csak azt takarja, hogy megdugni való, nem többet. 
A vita tárgya inkább a korosztályok ellentétekor is a kor, mert a tizenévesek rámondják a 25 évesekre is, míg a 30-as korosztály ilyenen felháborodik. Utóbbiak szerint csupán a 40 feletti dögös, szexi nőkre vonatkoztatható ez, de közülük néhányan veszik csak figyelembe a tényt, hogy gyermekes, avagy gyermektelen. Aközött is nagyon megoszlanak a vélemények, hogy férjezett nőkre gondolnak-e a MILF alatt. Egyesek szerint muszáj házasnak lenniük, mert a képzeletükben van gyerekük. Egy gyermekes szexi nőhöz meg jár a férj alapból.   🙂 A másik tábor még ezt sem tartja fontosnak, csupán a kort, amin másokkal vitáznak. 

A legtöbben azért elfogadják, hogy 25-45 közötti olyan "házas" nők, akiknek akár gyereket is csinálnának anélkül, hogy tudnának róla, vagy érdekelné őket, van-e már gyermeke a MILF-nek. 
Eddig én ezt értettem alatta. Hátha más is leírja a tapasztalatát ezzel kapcsolatban. 🙂
1
Ez egy válasz sztbali 2024. június 11. 11:13-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. június 13. 00:34
#2423
A most megjelent Polgárőrség 3.részre kattintva csak egy üres lap jön be. Valami zűr van az űrben nálatok megint.
2
sztbali
2024. június 11. 11:13
#2422
Tisztelt Törté-Net!
Új címkék kerültek fel az oldalra, de jó pár történet nincs hozzárendelve valószínűleg. Viszont a kérdésem az lenne, hogy a milf címkét milyen kor elérése után kellene a történethez rendelni? Alapjába véve ez egy angol mozaikszó; amiben nem szerepel a kor, ezért nem tudom mikor lenne helyes.
Példa: A lányom fiúja és a Lányommal Kenyában sorozat egy negyvenes nő szemszögéből van leírva. Negyvenes nő már milf szerintem.
Rita Carmélia író/fordítótól származó A helyettes című történet egy huszonhét éves anyuka szemszögéből meséli el az eseményeket. A mozaikszó szerint milf, de elég fiatal.
1
Éva596
2024. június 6. 20:42
#2421
Kedves Szerkesztők!
Egyetértünk abban legyen minden jobb. Mi írjunk jobb történeteket, ti pedig ezt értékelve jobban figyeljetek ránk. Mindketten egymásból élünk, ha mi nem írunk, nem tudtok mit feltenni, ha ti nem vagytok, mi hiába írunk.
Köszönöm a választ, és részemről legalábbis irányotokban minden rendben van.  Mivel meghatottatok a június 4-én 22.18-kor felrakott fejtegetésetek végén, úgy döntöttem maradok az oldalon, és ha lesz még témám, akkor írok is.
4
Ez egy válasz Törté-Net 2024. június 6. 19:37-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2024. június 6. 19:37
#2420
Kedves sztbali!

Köszönjük, mindegyik résznél pótoltuk őket.

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Ez egy válasz sztbali 2024. június 5. 14:53-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2024. június 6. 19:37
#2419
Kedves Éva596!

Valóban egyéb hibák sajnos szintén előfordulhatnak. A sorozatrészek cseréire kifejezetten figyelünk már, sajnos az egy napon feltöltött több külön sorozatrészt nem kezelte tökéletesen a rendszer, így több tér maradt az emberi hibáknak. Az elmúlt hetekben már erre is külön figyelünk, így remélhetőleg ebből a típusból sem lesz visszatérő hiba.

Ezzel párhuzamosan most pár napig még várható a megszokottnál több történet felkerülése, hogy a kikerülési időt tudjuk csökkenteni, mivel vélhetően ez is joggal zavart több írót is.

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
2
Ez egy válasz Éva596 2024. június 4. 23:16-kor írt üzenetére.
sztbali
2024. június 5. 14:53
#2417
Tisztelt Törté-Net!
A Lábyoommal Kebyában című sorozatnál a néger címke hiányzik. A bevezetése miatt ezt azonnal észrevettem.
1