Hibák az oldalon

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Steve
2005. március 16. 00:42
#165
No akkor ezt kapd el ne a náthát!
A te IP cimed; 62.112.193.93
Ehez mit szólsz Törte-net-kém!
1
T
Törté-net
2005. március 15. 23:56
#164
1.) GYIK-nél, és minden történet végén ott szerepel, hogy ált. 30 napra, ettől eddig csak felfele tértem el.
De igazad van berakom a kérdéses pár karater oda is, hogy mindenhol meglegyen.

2.) már ne haragudj, de mint írtam mindenki története ingyenesen kerül fel. Ugyanúgy mint a SWI-nél, FReeweb-nél, az összes magyar ingyenes szolgáltatónál. És ugyanúgy mint itt nálam, ott is vannak olyanok, amiket csak sms-sel lehet elérni. És ugyanúgy a feltöltő dönti el, hogy mindenki ingyen olvashassa-e, vagy csak sms-sel.

3.) Akkor 6 történeted sorsa kérdéses.

4.) Eddig még érvet tőled nem láttam arra vonatkozóan, hogy én miért írnék több néven.
És mivel a vitádat itt a fórumon folytattad, alaptalanul meggyanúsítottál más, ártatlan embert, ezért kellett ott közölnöm az igazságot, hogy mást ne tudj megrágalmazni.
Nekem semmi bajom nincs az írásaiddal, elfér itt az oldalon, ugyanúgy viszonzom a küldésüket, mint a többit, legyen heterótól kezdve homo-ig, s/m-ig bármi.

Azt állítod, hogy látod az én IP-met. Nahát akkor itt engedélyt adok rá, hogy nyilvánosságra hozd, így már ugye nem számít a személyes jogok megsértésének.
De amíg ezt nem teszed meg addig a szemeben (és mások szemében is) csak üres fenyegetőzésnek tűnik a dolog. Főként azért, mert ahhoz hogy hozzáférj az IP-khez, ahhoz hozzá kell férned a szerverhez. ami jelen pillanatban nem állja meg a helyét.
1
T
Törté-net
2005. március 15. 23:55
#163
Nem kell elfogadnod a felsorolásomat. De pont te és én vagyunk azok, akik tudjuk az igazságot. Te mert te csináltad, én mert én közvetlenül látom. A többieknek csupán gyanús lehet, hogy furcsa mód van 5-6 név, aki mind védi a írót, mind azonos IP-ről.
De a lényeg, hogy mától megszűnt a hamis szavazás lehetősége. És erősen gondolkozom rajta, hogy hozzászólásoknál a valós IP-ket (3 szám kicsillagozásával, hogy ne sértse senkinek a jogait, ne legyen veszélyes, ne legyen visszakövethető) láthatóva teszem. Így mindenki láthatja a kérdéses részeket.

De addig is kiváncsian várom a IP-met. Amennyiben nem érezik meg, annyiban sajnos elég hiteltelen leszel. ismét.

Ui: Miféle skineket nem látsz a lap tetején? Mit nevezel te skin-nek?
És miért csak ketten tudnánk írni? Írt más is ide. Csak lehet, hogy nem érdekli őket ez a parttalan vita.
Először TT néven írok, biztonsági okokból, utána változik meg Törté-Net-re a hozzászóló neve, ez garantálja, hogy más nem tud a nevemben írni.
1
Steve
2005. március 15. 23:34
#162
Ha megkérdezed az Ip címedet én most is tudnám neked prezentálni, csak hogy ne gondold, hogy blöffölök!
1
Steve
2005. március 15. 22:41
#161
Tisztel Törté-net!
1; Újra elolvastam és lehet hogy vak vagyok, mert még most sem találtam meg a beküldött írás díját! De ide szkennelem neked, és mutasd meg az ide vonatkozó részt!;

"A fenti ív elküldésével engedélyt adsz a Törté-Net számára, hogy csakis az oldalán (a bejelölt részén: ingyenes vagy tagsági) korlátlan ideig megjelentethesse a történetet, valamint kijelented, hogy a történettel kapcsolatban semmiféle anyagi jellegű követelésed nincs. (Kivéve a tagsági részbe kerülő történetek után járó ingyen tagsági, a történeteid számától és minőségétől függő időtartamra.)"

Itt a második zárójeles részben van elásva a kutya! Tehát ki fogja eldönteni a minőségét a történetnek, és ezért menyi időre kapok ingyen tagságit?
Én nem látom benne az egyhónapra való utalásodat!!!

2; Mi az hogy ingyenes szolgáltató vagy?
Mindenki igyen olvashassa a történeteket?
Akkormeg mi az-az 500 Ft-os sms?

3;Nem 8 hanem 7 havit küdtél!

4;Hát persze a te érveidet a kirakatba
rakod, aki pedig másként látja azt meg elsüllyeszted?
De ha neked bajod van velem, akkor meg miért nem e-mailben közölted?
Nem értem miért volt érdeked bemószerolni engem!!!!!
Már nem akartad az írásaimat?
Mert ugye már itt vannak a folytatások ?
Amiért ráadásul, a te fizetségeddel nem is tudsz fizetni, mert átlagban havi
2db-ot küldtem neked és még ettől sűrübben is küldhettem volna azokat, ha akartam volna!

Az IP ről meg anyit, hogy ha esetleg oda fajul a dolog, akkor majd látni is fogod! És hidd el nagyot fogsz nézni ha mindent felfedek amiről tudok!
Na meg enyiben is külömbözőek vagyunk,
mert miért gondolod azt hogy a te felsorolásodat elfogadom mint hiteles és valós Ip felsorolásnak?
Van itt arra példa, hogy másként próbálod beállítani és feltüntetni magad! Te hát egy listát bárki csinálhat és azt hitelesnek tünteti fel!
Ezért, ezt aljas huzásnak tartom!

Még egy kérdés!
A skineket miért nem látom a lap tetején? Most csak mi ketten tudunk komunikálni?
Miért csak TT néven jelenkeztél?
1
T
Törté-Net
2005. március 15. 21:39
#160
Steve:
1.) Mi az, hogy nem jelzem, hogy mit kap érte? Oda van írva. Aki elfogadja, hogy a tagsági részbe kerül az oldala az 1 havi tagságit kap érte. Aki nem oda kéri, hanem az ingyenesbe, azé oda fog kerülni. Tehát a feltöltéskor/elküldéskor választhat az író, hogy hova kéri a történetét. Úgyhogy van választási lehetőség.
3 is: a.) el sem küldi b.) elküldi, de csak az ingyenes részbe c.) elküldi a tagsági részbe, ilyenkor áll fennt a tagsági lehetősége, azaz 30 napra/történet. Tehát nem áll meg az az állításod, hogy nem tudod, mit kapsz a történetért fizetségül.

2.) Ingyenes szolgáltató, mivel BÁRKI története (anyagi megkötés nélkül) felkerülhet, így nem is tudjuk ellenőrizni, hogy jogvédett anyag-e. (Az a törvény szempontjából mind1, hogy kinek van az olvasáshoz joga, ugyanúgy, ahogy a free-szerverek SMS-sweb-szolgáltatásainál.)

3.) 8 tagságit küldtem ki neked a 8 hónap alatt, tehát 8 történetért megtörtént a kifizetés, ezeket semmiképp nem fogom levenni, akár indíthatod is a pert, de azt sejheted, hogy nem nyered meg, mert a feltételeket elfogadtad. (Mind a történet feltöltése, mind a GYIK/FAQ rovatban megtalálhatóak a feltételek.)
A maradék 5 történetnél van 2 választásod. Vagy megkapod a következő hónapokban a további 5 történetért járó tagságit (ahogy azt eddig), vagy az 5 darab kifizetetlen történetet törlöm.

4.) Úgy érzem, hogy azok a vélemények, amelyik az én (a mi) természetünkről szólnak nem tartoznak szorosan az oldal ügyéhez, főleg, hogy ismeretlen személyek teszik.
És a mostani rendszabályok pont azt biztosítják, hogy senki ne téveszthesse meg az olvasókat további hamis szavazatok leadásával.

Az IP-kről, előfizetésekről állítottakat továbbra is fennttartom, csupán nekem valós, megbízható bizonyítékaim vannak azok valódiságára.
Úgyhogy az én IP-felsorolásom után várom a te bizonyítékaidat, arra nézve, hogy én több néven befolyásoltam a szavazási eredményeket. Sőt, azt is kiváncsian várom, hogy mikor is ismertem volna el, olyat, amit nem tettem. Sőt, ha már itt tartunk az indítékaimat is elmagyarázhatod, hogy miért fontosabb nekem xy története, mint zx-é.
Őszinte kiváncsisággal várom a bizonyítékaidat.

Szépen tételesen kérném a válaszodat, 1-től 4-ig.
1
Steve
2005. március 15. 21:08
#159
Tisztelt Törté-net! Azért nem minden úgy van, ahogyan te állítod!

1; Alkut nem kötöttünk, mert amikor feltölti az illető az írást, sehol sem jelzed azt hogy neked menyit fog érni, és ő aki feltölti, pedig nem tudhatja azt hogy te egyedül és egyoldalúan, menyire fogod azt értékelni! Mert az a felállás lehet, ami ez esetben is van! Mert ha nekem többet érne, és ennyiért nem adnám, mert ugye ezt utólag tudom meg, hogy te menyire értékelted, idézem a feltöltésnél olvasható szövegedet „(Kivéve a tagsági részbe kerülő történetek után járó ingyen tagsági, a történeteid számától és minőségétől függő időtartamra.)” feltöltés után értékeled amikor már nekem nem kínálsz alternatívát, tehát nincs választási lehetőségem! Tehát szó sem lehet alkuról! Te pedig természetesen egy kalap alá veszed az öszeset mer neked ez a jó! De hát én meg annyiért nem adtam volna oda!
Tehát ahogyan a Netcop is írja, szó sincs kétoldalas szerződésről!
És mivel én vagyok a szerző, úgy döntöttem, hogy nem áll arányban a fizetésed az írás értékének hozadékával, ezért azonnal vedd le az írásaimat!

2; Azt állítod, hogy ingyenesen elérhető bárki számára! Ugye ezt magad sem gondoltad komolyan?!

3; Miért állítod hogy te engem kifizettél? Mert ez nem igaz!
Néhány egyhónapos ingyen tagságit küldtél, de azt sem annyit, ahány történetet kaptál!
Mert ugye nem is használhattam volna el a tavaly 7. hó 21-tól kezdve 13db írás után!

4; Miért törlöd a téged kritikusan értékelő véleményeket? Ezzel magadat jobb színbe tünteted fel, és szándékosan megtéveszted az olvasókat, és másokat pedig lejáratsz! (Fogalmazhatnék úgy is, hogy becsapod az olvasókat)

De hát miért ragaszkodsz annyira a történeteimhez, ha egyszer olyan vacak írások ezek.
És ne próbálj lejáratni, mert én ezt nem kultiválom! Te voltál az, aki több néven próbálta befolyásolni az írásaimat! És többes szavazásoddal le kívántad húzni a toppról, mint ahogyan ez nem is egyszer történt már meg korábban is, még volt amikor el is ismerted!
Erre bizonyítékom van!
Tehát, továbbra is azt állítom, hogy 2005-03-11.-e óta jogtalanul húzol hasznot az írásaimból, mert nincs tovább közlési jogod, mert ezt már megvontam tőled!
Innentől kezdve ugyebár LOPOD a pénzem!!!!!!!!!

Tisztelettel; Steve
1
Bratyó
2005. március 15. 19:36
#158
Köszi a javitásokat!!Én nagyon remélem hogy hamarosan csittulnak a balhék itt,és mindenki elégedett lesz.Mert nagyon kár lenne ha sértödések miatt jó pár történet félbe szakadna nagy bánatomra.És egy-két remek szerző itt hagyna minket.
1
T
Törté-Net
2005. március 15. 18:29
#157
netcop: Ha megfigyeled, a történet beküldésénél szerepel, hogy korlátlan ideig megjelentethetjük a történet a Törté-Net oldalán (és csak ott). Ez a joggyakorlat szerint egyszeri kiadásnak minősül.
Ha más oldalon szeretnénk megjelentetni (esetleg újságban, mert vannak erre is felkérések, sőt könyv-formátumban is jelent meg 1-2 történet innen, ugyanúgy, ahogy részletek is jelennek emg néha itt könyvekből), azokat minden esetben egyeztetjük az íróval (ugyanúgy, ahogy egy könyv új kiadása esetén tennénk.).
Volt már szerzői jogi vitánk, amikor egy író minket kért meg a jogai képviselésére, mikor egy papíralapú újság megjelentette pár művét az engedélye nélkül. Az ügyvédi iroda, aki a mi ügyeinket is intézi, a kártérítés egy részéért vállalta is a felkérést.

És csak egy apróság: Létezik szóbeli megegyezés is, az is kötelező érvényű.

És a másik: Ha fordított történetet kapunk, vagy jogvédettet, akkor sincs gáz. Mivel mi szolgáltató vagyunk, ingyenesen elérhető bárki számára, ezért nem felelünk azokért a történetekért, amiket ide mások beküldenek. Ugyanúgy, ahogy az internetes szolgáltatóra ez vonatkozik, azaz sem a Freeweb-et, sem a fizetős szolgáltatókat nem büntethetik azért, amiket mások töltenek fel. Ha felkérés érkezik hozzájuk, hogy jogvédett anyag van a szerverükön, akkor azt el kell távolítaniuk onnan, különben már büntethetőek vagyunk. Ez a törvény és ez alapján müködnek az interneten a dolgok.
A Törté-Net-nek is van megegyezése pár külföldi nagyobb erotikus oldallal, miszerint szabadon válogathatunk tőlünk fordításra (és csak arra), ez nekik amúgy sem bevétel kiesés, cserébe hozzá irányítjuk a hozzánk beérkező idegen nyelvű irásokat.

A személyes jogos dologban igazad van, kiikszeltük.
1
netcop
2005. március 15. 17:48
#156
"És akkor most a szerzői jogról pár dolog: Kétféleképpen kötnek ma a szerzők üzletet. Vagy fix, egyszeri juttatásért, vagy a könyveik eladási száma utáni jutalékra. Itt a Törté-Net-en az első áll fennt, azaz egyszeri 500 Ft-os tagságit kap a beküldő.
Az érvelésed enyhén nevetséges, hogy csak annyi időre vásárolja meg a kiadó a jogokat, míg a juttatás tart. Ezek szerint az összes író letilthatja az összes könyvet, mivel ő már elköltötte az érte járó pénzt. Vicc."

Erős tévedésben vagy. Az író egy olyan szerződést köt, ami fix, egyszeri kiadásra. De ha a kiadó újra kiadja, akkor újra fizet, még a fordítónak is! Vagy kikötik ezt a szerződésben.
A jog szerződésnek csak az írott, két fél által személyesen vagy elektronikus aláírással hitelesített dokumentumot fogadja el. Ha ilyet nem kötsz az írókkal, és kiderül, hogy pl. kibaszásból jogvédett anyagot kaptál, akkor repül feléd a bünti. Pl. egy külföldi mű fordításánál nem elég a fordítót kifizetni, kell fizetni a külföldi tulajnak (annak igazán). Még akkor is, ha ingyen jutottál az eredetihez, hiszen itt most jövedelemszerzésre használod.

Azaz: vigyázz a jogra való hivatkozással, mert még valaki komolyan veszi, és kénytelen leszel becsukni a boltot!

Ugyanígy vigyázz a személyes adatok kiadására és kezelésére, mert ebbe is bele lehet bukni.

Ezért is lenne célszerű nem lekezelni az itt hozzászólókat, mert azzal csak ellenségeket gyűjtessz, márpedig annak lehetnek következményei.
1
T
Törté-Net
2005. március 15. 17:01
#155
Azt meg továbbra is megyjegyzi a szerver, hogy ki milyen IP-ről, milyen felhasználónévvel (és így milyen telefonszámról előfizetve) ír a fórumba. Tehát azonkivül, hogy az én szerveremen is fel van jegyezve, az sms-szolgáltatónál is fel van, amihez nekem nincs hozzáférésem, csak megnézni tudom az adatokat. Ezzel kilőve az a lehetőség is, hogy másvalaki írt az IP-dről, pl. egy cég esetén, hisz maga az előfizetés is ugyanaz volt. Itt pedig neked kell választani. Ha azt mondod, hogy többen használjátok ugyanazt az előfizetést, akkor ez a szerződés megszegése, tehát letiltással járhat. A másik, hogy bevallod, hogy te írtál vagy 6 néven. Bár ezt azért láthatja az, akinek feltűnik, hogy véletlenül pont azok a nevek védik a történeteidet, akiknek az IP-je azonos a tiéddel.
De ez engem hidegen hagy, mától müködik a többszörös szavazás kizáró szkript. Ezzel együtt ma este visszaállnak a valós szavazások alapján számolt értékek. (Ezzel kapcsolatban, ismered-e: "mindig az kiabál, akinek a háza ég.")

És pont, hogy az írók érdekeit védem azzal, hogy egy-egy elszánt rajongó (esetleg maga az író), ne csalhasson, hanem a reális eredményeket mutassa a toplista.

A letöltési mutató meg egy programhiba miatt lett nullázva majdnem mindenhol, de rövidesen az is újraindul. Amúgy ha már belenyúlnék, miért azt nulláznám, semmilyen rangsorba nem számít bele.
1
T
Törté-Net
2005. március 15. 17:01
#154
yale: Oda van írva a GYIK-be, hogy igyekszem tartani a várhatóan 2-napos frissítési gyakoriságot. Sehol nem írtam, hogy mindig 100%-osan sikerül is.

netcop: mivel az IP-címek már változtak, ezért aztán teljes joggal felhozhatom őket, hisz már csak egy-egy számsorozat. De hogy teljes legyen az öröm, az első 2 számjegyet, kiikszeltem, innentől kezdve teljesen jogszerű.

Bratyó: Ki lett javítva a márc. 1 ill a márc. 3-ai történetek közti keveredés, mindkét frissítés írtak már a megfelelő történetre mutatnak.

Steve: Melyik hónapban adtam feleannyit, amennyit ígértem? Januárban 31 nap / 2 (frissítés gyakorisága * 3 (ígért történetek száma) 46,5 történetnek kellett volna felkerülnie, ehhez képest felkerült 43, azaz 3,5 történet maradt el.
Februárban 28/2 * 3 azaz 42 történetnek kellett volna felkerülnie, ehhez képest pontosan 42 történet került fel. Hol is a pénzetek lopása?

És akkor most a szerzői jogról pár dolog: Kétféleképpen kötnek ma a szerzők üzletet. Vagy fix, egyszeri juttatásért, vagy a könyveik eladási száma utáni jutalékra. Itt a Törté-Net-en az első áll fennt, azaz egyszeri 500 Ft-os tagságit kap a beküldő.
Az érvelésed enyhén nevetséges, hogy csak annyi időre vásárolja meg a kiadó a jogokat, míg a juttatás tart. Ezek szerint az összes író letilthatja az összes könyvet, mivel ő már elköltötte az érte járó pénzt. Vicc.
1
Steve
2005. március 15. 15:39
#153
Kedves Törté-net!
Megmagyaráznád azt, hogy miért törlöd a hozzászólók véleményét?
Vagy talán fáj az igazság ha a szemedbe olvassák?
Mert neked hatalmadban van a manipulálás, és a mások bemószerolása!
Pedig ha lenne egy kis eszed, még neked kellene védened a történetek íróit, mert te őkbelőlük tömöd a pénztárcádat!
A te általad írt hazugságokat meg kint hagyod!
Letörölheted a kritikákat, de attól még az marad a vélemény! Csak anyi külömbséggel, hogy hitelét vesztette minden szavad!

Na és már megint manipulálni akarsz, azzal, hogy nulláztad a letöltési mutatót is!?
Steve :)
1
yale
2005. március 15. 12:58
#152
Nocsak, most már törvénytelenség és jogtalanság is szóba került a szerkesztő ellen. Szorul a hurok...?
1
netcop
2005. március 15. 00:51
#151
Attól, hogy kimoderáltad, még igaz: az IP címek ilyen formában történő közzététele törvénytelen.
1
Steve
2005. március 13. 23:00
#150
Yale!
Tudod erről beszéltem lentebbi hozzászólásomban. Így nyulja le a pénzed!
Mert csak felét adja ahhoz képest amit igért! Napi 2db történet!!!!!!!!!
1
gizi
2005. március 13. 14:25
#149
Steve: ennyire értetlen hogy lehetsz? már többször megmondtam, hogy nem vagyok az oldal szerkesztője...
1
yale
2005. március 13. 13:15
#148
Na végre, most hogy látom, hogy törté-net bácsi ránézett a fórumra, akkor felteszem mégegyszer az egy hónapja megválaszolatlanul heverő kérdésemet.
Amit ugye hozzád intéztem, kedves törté-net!
Szóval: miért van az, hogy a történetek sohasem akkor frissülnek, mikorra kiírod őket??? Hmmm???
Mi a jó francért nem méltatsz engem válaszra??? Hmmm?
1
T
Törté-Net
2005. március 13. 11:52
#147
Na, akkor szép sorjában végigveszem Steve vádjait:

1.) Én vagyok Hmmm.

2.) Én vagyok Gizi.

3.) Manipulálom a listát, hogy az kerüljön előre, amit én szeretek.

4.) Folyton sztornózom a letöltési számokat

Az első és második vájairól mondjuk annyit, hogy ugyebár minden fórumban kötelező eltárolni az IP-címeket, hogy egy esetleges rendőrségi vizsgálatnál nyomon lehessen követni. Ennek megfelelően megvan nálunk is az összes hozzászólás ip-je.

És érdekes dolgokat mutat pl. Steve eme történeténél elkövetett hozzászólásoknál.






Törő2005-03-07, 19:19xx.169.228.82
Gigi2005-03-07, 17:23xx.169.228.82
Szasza2005-03-07, 17:14xx.169.228.82
Steve2005-03-08, 12:09xx.169.228.82


24 órás ADSL vonalbontás valszeg, ezért IP-változás.








Saci2005-03-08, 20:16xx.169.147.22
Steve2005-03-08, 20:03xx.169.147.22
Steve2005-03-08, 19:57xx.169.147.22
Sreve2005-03-08, 19:53xx.169.147.22
Trendi2005-03-09, 19:11xx.169.147.22
Zsu2005-03-09, 13:01xx.169.147.22


24 órás ADSL vonalbontás valszeg, ezért IP-változás.






LadyBi2005-03-10, 19:28xx.169.147.23
Trendi2005-03-10, 18:45xx.169.147.23
Trendi2005-03-10, 18:43xx.169.147.23
Steve2005-03-10, 17:50xx.169.147.23


24 órás ADSL vonalbontás valszeg, itt most ugyanaz maradt az IP.






Steve2005-03-12, 19:00xx.169.147.23
Steve2005-03-11, 21:03xx.169.147.23
Steve2005-03-11, 20:11xx.169.147.23
Steve2005-03-11, 18:59xx.169.147.23


Elég egyértelműen látszik, hogy kinek szokása más néven irogatni. Ugyaazez a szokás megmaradt a többszöri szavazásoknál is.
1
T
Törté-Net
2005. március 13. 11:50
#146
3.) Jöhet a toplista manipulálós rész.

Azaz miért is manipulálnám én a toplistát. Nekem nincs történetem, nekem tökéletesen mind1, hogy ki vezeti a toplistát. nem nekem kell tetszen a történet, hanem a látogatóknak, ők fizetnek érte, tehát nekem pont az az érdekem, hogy az legyen fennt elől, ami a legtöbb embernek tetszik.

4.) A letöltési számok egyszer egy programhiba folytán álltak át minden történetnél 632-re azt hiszem, azóta tökéletesen müködnek.

És sajnálattal közlöm, hogy mivel tagsági részbe kérted a történeteidet, ezért az értük járó tagságikat meg is kaptad, így nincs semmi jogalapod a kérésedre, mivel a tagságik kérésével a Törté-Net-nek a megjelentetést engedélyezted, a fizetséget elfogadtad (fizetség névenszerepelhet pénzbeli fizetőeszköz, szolgáltatás (mint jelen esetben), tárgyi eszköz, sokminden.). Amiért egyszer fizetséget kaptál, azt utána nem követelheted vissza. Tőlem mehetünk perrre, de at hiszem te is belátod, hogy amit te követelsz, az nonszensz.

Tisztelettel: a Törté-Net szerkesztősége
1